Actueel

Weerbericht

Opmaat naar herfstachtig weer

Geplaatst op zondag 19 februari 2017 om 23:45 door Nicolien Kroon

Het weerbeeld van de komende dagen doet een beetje aan herfst denken met nu en dan regen. Woensdag en donderdag draait de herfstmachine echt op volle toeren.

Vannacht is het wisselend bewolkt en een beetje nevelig. In de loop van de nacht gaat vanuit het westen de bewolking toenemen en tegen het einde van de nacht gaat het in het noordwesten licht regenen. Onder de bewolking wordt het niet kouder dan een graad of 5. De wind draait naar het zuidwesten en is eerst matig. Deze trekt in de nacht langs de kust aan tot vrij krachtig.

Maandag is het bewolkt en trekt in de ochtend een storing met regen vanuit het noordwesten over het land. In de middag wordt het vanuit het noordwesten droger, maar plaatselijk valt nog wat lichte motregen. Tegelijkertijd wordt achter de storing mildere lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur flink oploopt naar maxima van ongeveer 11 graden aan het einde van de dag. De wind is westelijk tot zuidwestelijk en is matig in het binnenland, vrij krachtig in de kustprovincies en op de Wadden krachtig.

In de avond gaat het vanuit het noorden opnieuw soms regenen. De temperatuur blijft in de avond op de meeste plaatsen in de dubbele cijfers.

Dinsdag is er een tweedeling met in het noorden droog met wat zonneschijn, in het zuiden is het bewolkt met van tijd tot tijd regen. Daarna is het een komen en gaan van storingen met veel regen en ook een stevige wind. Langs de kust is deze soms stormachtig met kans op (zeer) zware windstoten. Het blijft wel behoorlijk mild voor de tijd van het jaar met temperaturen overdag rond 10 graden en ook in de nachten minima van ruim boven 0.

image description
Nicolien Kroon
Sinds 2014 actief als meteoroloog en presentatie bij RTL Nieuws en Buienradar.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 3,5 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 6,3 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 0,5 °C
Laagst gemeten temperatuur -14 op 20 februari 1956
Hoogst gemeten temperatuur 16,9 op 20 februari 1990