Actueel

Weerbericht

Het kwik gaat in de lift!

Geplaatst op zondag 26 maart 2017 om 13:45 door Jennifer Faber

De komende periode gaat de temperatuur omhoog (op woensdag na dan…). Er is eerst veel ruimte voor de zon, maar in de loop van de week komen wel haarscheurtjes in het droge, zonnige lenteweer.

Vanmiddag maakt de laaghangende bewolking in het midden en oosten van het land steeds meer ruimte voor de zon. Wel komt overal sluierbewolking voor. De temperatuur komt uit tussen 11 graden in het noorden tot 15 graden in het zuiden bij een matige tot vrij krachtige (noord-)oostenwind.

Vanavond en vannacht is het overwegend helder en staat er weinig wind. In het noorden is de lucht bovendien erg vochtig: ideale condities voor de vorming van mist! Het koelt af naar 2 tot 4 graden. 

Morgen verloopt zonovergoten, alleen het noorden heeft in de ochtend last van mist en lage bewolking. Het wordt warmer dan vandaag met van noord naar zuid 14 tot 18 graden bij een matige oostenwind. Op de Wadden blijft het kwik enkele graden achter.

De vooruitzichten: ook op dinsdag is het vrij zonnig, maar kunnen einde van de middag een paar buien ontstaan. Met gemiddeld 18 graden wordt het nog wat warmer. Woensdag is even een dipje: het is bewolkt met af en toe wat regen en het wordt ‘slechts’ 15 graden. Op donderdag is er meer ruimte voor de zon en schiet het kwik omhoog naar een warme 20 graden! 

image description
Jennifer Faber
Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen media- en gladheidsmeteoroloog bij Meteovista, de laatste jaren actief in het onderwijs.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 6,6 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 10,6 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 2,4 °C
Laagst gemeten temperatuur -6,7 op 26 maart 1901
Hoogst gemeten temperatuur 20,5 op 26 maart 1923