Actueel

Alles over pollen en sapstromen!

Gisteren, op de dag dat de lente haar intrede deed, was het weer troosteloos en deed het eerder aan de herfst denken. En toch is de natuur er maar wat blij mee. Bomen en bloemen staan in bloei en daar is veel water voor nodig, maar natuurlijk ook zon en hoge temperaturen.

Regen, gevolgd door flinke zonnige perioden en stijgende temperaturen zijn de ideale ingrediënten voor onder andere bomen, bloemen en planten. De meesten worden niet blij van regen, maar zonder regen geen mooie kleurrijke velden en mooie groene natuur!

Gisteren moesten de lammetjes nog schuilen voor de regen...

...terwijl vandaag de zon flink wat ruimte kreeg en de lammetjes dus lekker van de zon konden genieten!

Het voorjaar betekent echter ook het seizoen dat het pollen weer voor flink wat overlast gaat zorgen. In februari kwamen de Hazelaar en de Els al tot bloei en met maart op de kalender en april en mei in het vooruitzicht zal de overlast verder gaan toenemen. Mensen die last hebben van hooikoorts zullen dan weer flink 'aan de pillen' moeten om niet de hele dag met rode ogen en een snotterende neus rond te lopen.

De lente barst de komende dagen echt los! Dit zorgt ervoor dat de natuur flink tot bloei komt, maar als gevolg daarvan zullen de hooikoortsklachten ook gaan toenemen.

In onderstaande video geeft weervrouw Nicolien Kroon je een uitgebreide uitleg over sapstromen en hooikoorts en blikt ze kort vooruit!


21-03-2017 om 16:00 door Maarten Stam

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...