Buienradar.nl Gadgets

Gadgets zijn hulpmiddelen die u in staat stellen om de buienradar en andere weer informatie op uw desktop te presenteren. U krijgt via een Gadget een verkleind beeld van de Buienradar. Door op het beeld te klikken opent zich de browser en krijgt u een groter beeld. Aangezien het een verkleind beeld is is het ideaal om op uw persoonlijke homepage te zetten, in een desktop, uw hyves pagina, op uw iPhone, uw Android telefoon of Windows Vista sidebar.

Heeft u zelf een website? Bezoek dan onze gratis weertools voor op uw website. Bekijk: http://gratisweerdata.buienradar.nl

Buienradar ondersteunt de meest populaire systemen waarmee Gadgets te bekijken zijn. Hieronder vindt u een opsomming met de opschrijving en link naar het systeem en daarachter een link naar de gadget:

- Gadget 1: voor Windows 8

- Gadget 2: Windows Vista en Windows 7 Sidebar

- Gadget 3: Live.com

- Gadget 4: RSS

- Gadget 5: Internet Explorer webslices

- Gadget 6: HTML5 Applicatie (beta)

- Gadget 7: Layar buienradar app

- Gadget 8: Buienradar op Symbaloo

Gadget 1: voor Windows 8

Buienradar was als een van de eerste Nederlandse apps beschikbaar op Windows 8. Inmiddels zijn er al duizenden downloads. Windows 8 gebruiker? Download dan de Buienradar app in de Windows StoreGadget 2: Windows Vista en Windows 7 Sidebar

Onderdeel van Vista en Windows 7 is de zogenaamde sidebar waarop u diverse handigheidjes kunt installeren. Ook de buienradar kunt u hierop installeren.

Microsoft stelt de gallery met gadgets niet meer beschikbaar Indien u reeds over Vista of Windows 7 beschikt vindt u de installatie van deze gadget hier . LET OP: U dient het bestand op te slaan als .gadget Vervolgens kunt u het automatisch installeren.Gadget 3: Live.com

http://gadget.buienradar.nl/live.com/BuienradarGadget.xml toe te voegen via http://my.live.com aan uw Live persoonlijke homepage. Live.com zal vervolgens het beeld vanzelf presenteren.


Gadget 4: RSS

RSS feed buienradar: via diverse RSS readers kunt u onze RSS feeds bekijken. De meeste browsers hebben ook standaard RSS opties.


Gadget 5: Internet Explorer webslices

Hieronder vindt u 4 webslices. Webslices zijn handige uitbreidingen op Internet Explorer 8. U kunt hiermee een mini buienradar, satellietbeeld, actuele verkeersbeeld of weerwaarnemingen mee bekijken. In totaal zijn er 4 webslices. Als u een webslice wilt installeren ga dan met uw muis over de slice heen. De webslice licht vervolgens op en u ziet linksbovenin een groen knopje. Druk hierop en de slice wordt geinstalleerd. Let op: webslices werken ALLEEN onder internet explorer 8.
U vindt de buienradar webslices hier


Gadget 6: HTML5 Applicatie (beta)

HTML 5 is de opvolger van het huidige HTML zoals dit nu in de huidige browsers wordt gebruikt. Het voordeel van html5 is dat het mogelijk wordt om apps voor verschillende platformen te bouwen. Nu zult u waarschijnlijk denken: "ja en dus". Wat dit betekent is dat het mogelijk wordt om 1 app over bijvoorbeeld allerlei verschillende mobiele telefoons te verspreiden. Dus het maakt niet meer uit of u een iPhone of Android of Samsung of ander soort toestel heeft iedereen krijgt dezelfde applicatie en voor iedereen is elke aanpassing gelijk. HTML5 geeft een soort van standaardisatie mogelijkheid.

Er is echter ook een nadeel: en dat is de HTML5 standaard is officieel nog niet af. De komende jaren gaat men de standaard verder verfijnen. Toch vonden wij het nuttig vast een html5 app te bouwen om mensen met een recente smartphone waarvoor wij nog geen "standaard" app voor hebben gebouwd toch een applicatie te kunnen aanbieden. Dus naast http://buienradar.mobi kunt u nu ook op uw smartphone (of PC) naar http://gadget.buienradar.nl/html5.

Gadget 7: Layar buienradar app

Layar is een "Augmented Reality browser", oftewel u kunt via Layar een nieuwe werkelijkheid creëren bovenop uw camera. Meer informatie over Layar vindt u op de website van Layar:
Layar website

Buienradar heeft 2 layers/lagen gebouwd voor Layar. Na installatie van de Layar applicatie op uw mobiele telefoon kunt u in de layar applicatie op zoek naar Buienradar. U kunt zowel de radar informatie opvragen als de algemene weersverwachting van de locatie waar uw bent.


Gadget 8: Buienradar op Symbaloo

Gebruikt u Symbaloo? Voeg dan nu de buienradar widget toe aan uw pagina. Zo kunt u via Symbaloo de buienradar in de gaten houden!

Klik hier om de Symbaloo Buienradar gadget toe te voegen.


Staat uw gadget er niet bij?

Buienradar biedt diverse gadgets aan. Niet alle gadgets die we hebben staat ook in deze lijst, met name op mobiele telefoons proberen we zoveel mogelijk platformen te ondersteunen. Het kan derhalve zijn dat u een gadget mist in de bovenstaande lijst. Indien dit zo is vraag hem dan aan wellicht zijn we er al mee bezig of kunnen we het gaan oppakken. U kunt ons mailen via: de emailpagina.


Indien u vragen heeft over het gebruik van de Gadgets kunt u ons een email sturen.

Weervideo 17 september 2014 - 10:25

rss

Nieuws

 • Vroege Bladval

  Bij veel boomsoorten beginnen de bladeren te verkleuren en vallen al van de bomen. Wat is er aan de hand?

  Lees verder
 • Europa weerbericht

  De Verenigde Staten hadden een thermisch normale augustus 'dankzij' de warme nachten. In Florida de op vijf na warmste au...

  Lees verder

Weerupdates

 • Op uitgebreide schaal nevel, in het ZW lokaal mistbanken. Die lossen snel na zonsopkomst op en dan is het één en al ZON!!!! Tmax 24-26 gr.

 • @klaasreuvers Bedankt voor de melding. Helaas kunnen we dat niet veranderen. Dit zijn de letterlijke waarschuwingen van KNMI.

Foto's en video's

Buienradar shop

  Het weer in
  {{dayTitle($index)}}

  {{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
  {{dayTitle($index)}}

  {{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
  Nu
  5-daagse
  14-daagse
  Locatie wijzigen
  Voorkeurslocatie wijzigen

  Zonradar

  Zonneradar

  Satelliet Nederland

  Satelliet Nederland: Zon of wolken?

  Europa kaart

  Buienradar Europa

  Regenverwachting

  Regenverwachting Europa

  Druk en temperatuur

  Drukverwachting Europa

  Windkaart Nederland

  Windkaart Nederland