Buienradar.nl Gadgets

Gadgets zijn hulpmiddelen die u in staat stellen om de buienradar en andere weer informatie op uw desktop te presenteren. U krijgt via een Gadget een verkleind beeld van de Buienradar. Door op het beeld te klikken opent zich de browser en krijgt u een groter beeld. Aangezien het een verkleind beeld is is het ideaal om op uw persoonlijke homepage te zetten, in een desktop, uw hyves pagina, op uw iPhone, uw Android telefoon of Windows Vista sidebar.

Heeft u zelf een website? Bezoek dan onze gratis weertools voor op uw website. Bekijk: http://gratisweerdata.buienradar.nl

Buienradar ondersteunt de meest populaire systemen waarmee Gadgets te bekijken zijn. Hieronder vindt u een opsomming met de opschrijving en link naar het systeem en daarachter een link naar de gadget:

- Gadget 0: voor Windows 8
- Gadget 1: voor Hyves, Facebook, Blogger, Netlog, Myspace, Windows Live, iGoogle, Netvibes en Mac
- Gadget 2: Nokia app
- Gadget 3: iPhone Buienradar gadget
- Gadget 4: Vista en Windows 7 gadget
- Gadget 5: iGoogle gadget
- Gadget 6: HYVES gadget
- Gadget 7: sat24 screensaver gadget
- Gadget 8: Google desktop gadget
- Gadget 9: Live.com gadget
- Gadget 10: RSS gadget
- Gadget 11: Google EU gadget
- Gadget 12: Google Chrome gadget
- Gadget 13: Internet Explorer webslices
- Gadget 14: Android mobiele applicatie
- Gadget 15: Europese buienradar Windows Vista Sidebar
- Gadget 16: Europese buienradar Google Gepersonaliseerde pagina
- Gadget 17: Europese buien Google desktop
- Gadget 18: Satellietbeelden Windows Vista Sidebar
- Gadget 19: Windows 7.5 - Windows mobile 5 en 6.1
- Gadget 20: Blackberry
- Gadget 21: iPad
- Gadget 22: Samsung Bada Wave
- Gadget 23: HTML 5 applicatie
- Gadget 24: Layar buienradar app
- Gadget 25: buienradar op Symbaloo
- Staat uw gadget er niet bij?

Gadget 0: voor Windows 8

Buienradar was dit jaar als een van de eerste Nederlandse apps beschikbaar op Windows 8. Inmiddels zijn er al duizenden downloads. Windows 8 gebruiker? Download dan de Buienradar app in de Windows Store


 

Gadget 1: voor Hyves, Facebook, Blogger, Netlog, Myspace, Windows Live, iGoogle, Netvibes en Mac

Plaats een van de Buienradar widgets (de brede of smalle versie) op een platform naar keuze door op de knop "Widget delen" te klikken in desbetreffende widget. De beschikbare platformen zijn: Hyves, Facebook, Blogger, Netlog, Myspace, Windows Live, iGoogle, Netvibes en Mac.

Variant 1: 340 pixels breed, klik op "widget delen" om het op uw eigen site te plaatsen


Variant 2: 220 pixels breed, klik op "widget delen" om het op uw eigen site te plaatsen
Gadget 2: Nokia gadget

Speciaal voor Nokia telefoons is er een applicatie gemaakt die de radar, weerbericht satellietbeelden en verkeersinformatie weergeeft. de applicatie is te vinden in de Ovistore op uw Nokia. Meer informatie of uw toestel geschikt is is te vinden op de Ovistore website van Nokia: hier en de controle of uw Nokia telefoon geschikt is vindt u ook op op die pagina.


Gadget 3: iPhone Buienradar gadget (versie 2)

Buienradar heeft samen met Supportware een gratis gadget voor de iPhone ontwikkeld. De gadget toont de Nederlandse en Europese buienradar en daarnaast kunnen ook de actuele satellietbeelden van Nederland en Europa worden opgevraagd. Nieuw in versie 2 is de mogelijkheid in te kunnen zoomen via de GPS ontvanger en het lezen van het weerbericht. Daarnaast zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd.

De gadget is geheel gratis en via de iPhone store op uw iPhone te installeren. Zoek hiervoor op het woord Buienradar in de store.

Een demo van de gadget:
Meer informatie over de verkoop van de iPhone staat bij Apple en T-Mobile. Een onafhankelijke blik op de iPhone staat op de website van Bright.

 Gadget 4: Windows Vista en Windows 7 Sidebar

Onderdeel van Vista en Windows 7 is de zogenaamde sidebar waarop u diverse handigheidjes kunt installeren. Ook de buienradar kunt u hierop installeren.

Microsoft stelt de gallery met gadgets niet meer beschikbaar Indien u reeds over Vista of Windows 7 beschikt vindt u de installatie van deze gadget hier . LET OP: U dient het bestand op te slaan als .gadget Vervolgens kunt u het automatisch installeren.

 Gadget 5: Google Gepersonaliseerde pagina

Google Gepersonaliseerde pagina: installatie van de radar vindt u voor de buienradar Nederland en het weerbericht hier, voor alleen de buienradar Nederland hier en voor buienradar Europa hierGadget 6: Hyves buienradar gadget

Ga naar deze Buienradar HYVES pagina en kies voor "Voeg toe aan mijn profiel" of voeg op uw hyves pagina zelf de volgende code toe. U doet dit op hyves door uw pagina te onderhouden en te kiezen voor "Toevoegen" en dan "Gadget". Plak de volgende code 1 op 1 in op uw pagina:
<a href="http://www.buienradar.nl" target="_blank"><img border="0"
src="http://gratisweerdata.buienradar.nl/radar.php?type=256x256"
alt="Buienradar.nl" width="256" height="256"></a>

Gadget 7: Screensaver satelliet beelden

Sat24 screensaver: installatie van de screensaver vindt u hier


Gadget 8: Google desktop

Indien u Google desktop gebruikt, vindt u hier het installatiebestand voor de gadget van Buienradar. Dit geldt alleen voor bestaande gebruikers van Google desktop. google biedt dit product niet meer aan voor nieuwe gebruikers.


Gadget 9: Live.com

http://gadget.buienradar.nl/live.com/BuienradarGadget.xml toe te voegen via http://my.live.com aan uw Live persoonlijke homepage. Live.com zal vervolgens het beeld vanzelf presenteren.


Gadget 10: RSS

RSS feed buienradar: via diverse RSS readers kunt u onze RSS feeds bekijken. De meeste browsers hebben ook standaard RSS opties.


Gadget 11: Google desktop Europa

Google desktop: installatie van de Europese radar vindt u hier


Gadget 12: Google Chrome gadget

Google Chrome gadget: installatie van de radar in uw Chrome browser vindt u hier


Gadget 13: Internet Explorer webslices

Hieronder vindt u 4 webslices. Webslices zijn handige uitbreidingen op Internet Explorer 8. U kunt hiermee een mini buienradar, satellietbeeld, actuele verkeersbeeld of weerwaarnemingen mee bekijken. In totaal zijn er 4 webslices. Als u een webslice wilt installeren ga dan met uw muis over de slice heen. De webslice licht vervolgens op en u ziet linksbovenin een groen knopje. Druk hierop en de slice wordt geinstalleerd. Let op: webslices werken ALLEEN onder internet explorer 8.
U vindt de buienradar webslices hier

Gadget 14: Android mobile applicatie (versie 2)

Buienradar heeft een gratis gadget voor Android telefoons ontwikkeld. De gadget toont de Nederlandse en Europese buienradar en daarnaast kunnen ook de actuele satellietbeelden van Nederland en Europa worden opgevraagd. Nieuw in versie 2 is de mogelijkheid in te kunnen zoomen via de GPS ontvanger, het bekijken van verkeersinformatie en het lezen van het weerbericht. Daarnaast zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd.

De gadget is geheel gratis en via Google Play op uw telefoon te installeren. Zoek hiervoor op het woord Buienradar in de market en kies Buienradar V2.

Een demo van de gadget:


Gadget 15: Europese buienradar Windows Vista Sidebar

Onderdeel van Vista is de zogenaamde sidebar waarop u diverse handigheidjes kunt installeren. Ook de meteox buienradar kunt u hierop installeren.: gadget hier.

 


Gadget 16: Europese buienradar Google Gepersonaliseerde pagina

Google Gepersonaliseerde pagina: de installatie van de radar vindt u hier.


Gadget 18: Satellietbeelden Windows Vista Sidebar

Onderdeel van Vista is de zogenaamde sidebar waarop u diverse handigheidjes kunt installeren. Ook onze actuele satellietbeelden zijn hier op te installeren. U vindt de gadget hier.

Gadget 19: Windows 7.5 - Windows Mobile 5 en 6.1

Buienradar biedt speciaal voor Windows 7.5 een app welke te downloaden is via de Windows marketplace. De app biedt onder meer de actuele radarbeelden, radarverwachting voor de komende 24 uur de buienradar op een live Tile, satellietbeelden, buienalerts, weerbericht, verkeersinformatie en het uploaden van weerfoto.

Voor Windows mobile 5 en 6.1 kunt u via deze lokatie een installatie bestand downloaden en daarna installeren:
http://gadget.buienradar.nl/BuienRadarWM.Cab.


Gadget 20: Blackberry

Speciaal voor de Blackberry heeft buienradar een applicatie gebouwd. Deze is te downloaden via de Blackberry Appworld. Eea is hier te vinden:
Buienradar Blackberry appworld.

Screenshots:


Gadget 21: iPad

Voor de Apple iPad heeft buienradar de Buienradar iPad HD applicatie gemaakt. De applicaties is specifiek gebouwd voor de afmetingen en functies van de iPad. De app is hier te bekijken:
Apple iTunes store Buienradar HD.

Screenshots:


Gadget 22: Samsung Bada Wave

Voor het Samsung Bada platform is een applicatie gebouwd. Hierin zitten alle basiszaken als radar, het weer, satelliet, verkeer en de lange termijn prognose. Eea is via uw Bada toestel te downloaden.

Gadget 23: HTML5 Applicatie (beta)

HTML 5 is de opvolger van het huidige HTML zoals dit nu in de huidige browsers wordt gebruikt. Het voordeel van html5 is dat het mogelijk wordt om apps voor verschillende platformen te bouwen. Nu zult u waarschijnlijk denken: "ja en dus". Wat dit betekent is dat het mogelijk wordt om 1 app over bijvoorbeeld allerlei verschillende mobiele telefoons te verspreiden. Dus het maakt niet meer uit of u een iPhone of Android of Samsung of ander soort toestel heeft iedereen krijgt dezelfde applicatie en voor iedereen is elke aanpassing gelijk. HTML5 geeft een soort van standaardisatie mogelijkheid.

Er is echter ook een nadeel: en dat is de HTML5 standaard is officieel nog niet af. De komende jaren gaat men de standaard verder verfijnen. Toch vonden wij het nuttig vast een html5 app te bouwen om mensen met een recente smartphone waarvoor wij nog geen "standaard" app voor hebben gebouwd toch een applicatie te kunnen aanbieden. Dus naast http://buienradar.mobi kunt u nu ook op uw smartphone (of PC) naar http://gadget.buienradar.nl/html5.

Gadget 24: Layar buienradar app

Layar is een "Augmented Reality browser", oftewel u kunt via Layar een nieuwe werkelijkheid creëren bovenop uw camera. Meer informatie over Layar vindt u op de website van Layar:
Layar website

Buienradar heeft 2 layers/lagen gebouwd voor Layar. Na installatie van de Layar applicatie op uw mobiele telefoon kunt u in de layar applicatie op zoek naar Buienradar. U kunt zowel de radar informatie opvragen als de algemene weersverwachting van de locatie waar uw bent.


Gadget 25: Buienradar op Symbaloo

Gebruikt u Symbaloo? Voeg dan nu de buienradar widget toe aan uw pagina. Zo kunt u via Symbaloo de buienradar in de gaten houden!

Klik hier om de Symbaloo Buienradar gadget toe te voegen.


Staat uw gadget er niet bij?

Buienradar biedt diverse gadgets aan. Niet alle gadgets die we hebben staat ook in deze lijst, met name op mobiele telefoons proberen we zoveel mogelijk platformen te ondersteunen. Het kan derhalve zijn dat u een gadget mist in de bovenstaande lijst. Indien dit zo is vraag hem dan aan wellicht zijn we er al mee bezig of kunnen we het gaan oppakken. U kunt ons mailen via: de emailpagina.

 


Indien u vragen heeft over het gebruik van de Gadgets kunt u ons een email sturen. Wij geven geen ondersteuning over de werking van de tools van Microsoft en Google, hiervoor hebben zij op hun website voldoende uitleg staan.

 

 

 

 

Weervideo 17 april 2014 - 16:30

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Buienradar shop

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Zonradar

Zonneradar

Satelliet Nederland

Satelliet Nederland: Zon of wolken?

Europa kaart

Buienradar Europa

Regenverwachting

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur

Drukverwachting Europa

Windkaart Nederland

Windkaart Nederland