Actueel

In samenwerking met:

Na hittegolf nu onweersbuien en dichte mist

Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien in het westen van het land en dichte mist in het noordoosten. Daarom geldt tot 07.00 uur code geel. Het betekent ook het einde van de hittegolf die Nederland de afgelopen dagen bezighield.

"Vooral in het westen komen lokaal stevige onweersbuien voor met veel regen in korte tijd", meldt het KNMI. Automobilisten in het noordoosten moeten rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden door slecht zicht. "Stevige onweersbuien zorgen voor afkoeling en daarmee komt een eind aan de hittegolf", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.

Het is vandaag voornamelijk bewolkt. Van het zuiden uit trekken er regen- en onweersbuien richting het noorden over het land. Alleen in het noordoosten en oosten is ook wat ruimte voor de zon. "Omdat er weinig wind staat kan zo'n bui lang op één plek blijven hangen en lokaal voor veel regen zorgen", zegt Middendorp. 

Lokaal nog 28 graden

In de loop van de middag wordt het in het zuiden droger en komt daar de zon vaker tevoorschijn. Het wordt vanmiddag ongeveer 23 graden. "Als de zon in het oosten 's middags nog even goed tevoorschijn komt kan het lokaal nog 28 graden worden", zegt Middendorp.

Zo warm is het nu bij jou in de buurt: 

Waarschijnlijk gaat de temperatuur in De Bilt de 25 graden niet meer halen. Dat betekent dat dan een eind komt aan de landelijke hittegolf. Er waait een zwakke tot matige noordenwind.

Later in de week daalt de temperatuur verder en is er bijna dagelijks kans op een bui.


17 augustus 2022 04:16


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25