Actueel

In samenwerking met:

Strooiwagens op pad: de wegen zijn verraderlijk glad

Winterse buien zorgen vanavond voor gladde wegen in het midden en oosten van het land. De strooiwagens zullen de weg op gaan om zout te strooien, maar het blijft oppassen: door de coronamaatregelen is het rustiger op de weg, waardoor het zout minder goed ingereden wordt.

Volgens de strooikaart van Rijkswaterstaat is in de afgelopen 24 uur al 138.668 kilo zout gestrooid. 

Sneeuwdek

Vanavond komen vanuit het westen regen en winterse buien over ons land heen. In het midden van het land gaat de natte sneeuw over in gewone sneeuw, vertelt meteoroloog Marc de Jong.

Vooral op de Veluwe gaat het waarschijnlijk enige tijd echt sneeuwen waardoor zich daar een sneeuwdek vormt. "Het kan even wit worden vanavond en vannacht, maar de sneeuw zal waarschijnlijk niet tot de ochtend blijven liggen." 

Bekijk hier de sneeuwradar:

Vanwege het winterse weer heeft het KNMI code geel afgegeven voor alle provincies behalve die aan de kust. "Met name in Gelderland en Overijssel kan het dan glad worden", zegt een woordvoerder van het KNMI. 

Ook na het dooien van de sneeuw blijft er een gevaar, zo waarschuwt Rijkswaterstaat, omdat vorst aan de grond het water weer kan bevriezen.

Morgen ook glad

Morgenavond en -nacht kunnen de wegen ook verraderlijk glad zijn, waarschuwt meteoroloog De Jong. Oppassen dus. 


06 december 2021 18:09


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25