Actueel

In samenwerking met:

Code geel in heel het land: 'Er komen pittige buien, de vraag is alleen waar'

Het KNMI heeft gewaarschuwd: vooral vanmiddag en vanavond vallen er fikse regen- en onweersbuien in Nederland. Plaatselijk kan er in korte tijd meer dan 30 mm vallen.

Om die reden is dan ook code geel van kracht. "De grote vraag is wáár die plensbuien precies gaan vallen", zegt Martijn Dorrestein van Buienradar.

De buien gaan gepaard met onweer en soms ook hagel. "De windstoten gaan tot 55 km/u, dus tijdens zo'n bui kunnen takken afbreken. Dus ga niet onder bomen zitten."

Volgens Dorrestein ligt het zwaartepunt in het noordoosten en het oosten. "Daar zal het het langst regenen. Op sommige plekken, zoals in het noordwesten, zou het ook zomaar droog kunnen blijven. In de loop van de avond komt daar ook de zon even tevoorschijn."

De temperatuur is ook niet verkeerd: het wordt zo'n 22 graden, en in het oosten zelfs 24 graden. 

Morgen wordt een grijze dag. Er valt er in de ochtend wat lichte (mot)regen en ’s middags ontstaan er weer enkele buien.

Vanaf zondag krijgen we weer met droog nazomerweer te maken met de temperatuur rond of iets boven de 20. Dorrestein: "Op maandag en dinsdag lijkt de temperatuur weer wat verder omhoog te lopen."

Bliksemradar:


10 september 2021 09:35


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25