Actueel

In samenwerking met:

Nog even de buien uitzitten, volgende week wordt het weer droger en zonniger

Het weer is niet heel denderend als je vakantie in eigen land viert. Rond de 20 graden en de zon laat zich af en toe zien, maar er vallen ook stevige buien. "Het valt echt een beetje tegen."

Voorlopig is vandaag de warmste dag. Het wordt gemiddeld 22 graden en dat gaan we de komende dagen niet meer halen. "We blijven rond de 20 graden steken de komende tijd", zegt Maurice Middendorp, meteoroloog bij Buienradar.

En die 20 graden gaat gepaard met lokale buien. "Die kunnen echt wel fors zijn met onweer, hagel, veel regen en harde wind." Dit weer blijven we ook in het weekend en begin volgende week zien.

In deze tijd van het jaar is het gemiddeld 23 graden, daar zitten we nu dus iets onder. Buiten de buien om is het best nog aardig buiten. "Maar echt strandweer of campingweer zou ik het ook niet noemen. Greppeltjes graven om de tent heen is de komende dagen geen overbodige luxe."

Volgende week klaart het op

Toch is er nog een lichtpuntje voor volgende week: het lijkt erop dat het droger gaat worden, dat de zon meer gaat schijnen en dat de temperatuur langzaam omhoog krabbelt. "Het lijkt de goede kant op te gaan vanaf dinsdag. Maar daarvoor moeten we eerst nog even de buien uitzitten."


05 augustus 2021 14:45


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25