Actueel

In samenwerking met:

Nog een paar plaknachten en onweersbuien, dan wordt het koeler

Zo heftig als gisteren zal het niet worden, maar ook de komende nachten trekken er nog wat felle onweersbuien over het land. Het blijft warm, en klam: pas na het weekend wordt het koeler.

"Vandaag is het vrijwel overal droog, en in de oostelijke helft van het land is het zonnig", zegt Thomas Vermeulen van Buienradar. "Maar aan het begin van de nacht komen er weer buien met onweer, hagel en stortregen. Vooral in het zuidoosten kunnen daar flinke windstoten bij ontstaan."

Morgenochtend trekken die buien het land weer uit en wordt het lekker weer, met temperaturen tussen de 20 en 27 graden, zegt Vermeulen. 

"Later in de avond ontstaan er dan weer buien, vooral in het zuidoosten van het land, maar die zijn wel een stuk minder zwaar dan de buien van gisteren." Gisteravond ontstond er door het felle onweer op sommige plekken grote schade.

Het blijft dit weekend ook nog behoorlijk klam. Vermeulen: "Er zit veel vocht in de lucht. Daardoor kun je je warmte niet kwijt. Normaal gesproken koel je af doordat je zweet verdampt, maar met zulke vochtige lucht verdampt het niet."

Plaknachten

Ook 's nachts koelt het nauwelijks af: een recept voor een paar flinke plaknachten. In het oosten wordt het niet kouder dan 18 graden, in de rest van het land wordt het 's nachts zo'n 15 graden.

Na het weekend wordt het weer wat normaler voor de tijd van het jaar, zegt Vermeulen. "Het wordt een paar dagen een stuk koeler, vooral dinsdag en woensdag komt de temperatuur niet boven de twintig uit. Ook de luchtvochtigheid gaat vanaf maandag flink omlaag. Pas aan het eind van de week kruipt de temperatuur weer wat omhoog."


19 juni 2021 11:50


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25