Actueel

In samenwerking met:

Verraderlijke gladheid zorgt door het hele land voor ongelukken

Sneeuwval zorgde dit weekend voor mooie plaatjes, maar ook voor een verraderlijke gladheid op de weg. Op verschillende plekken in het land zijn ongelukken gebeurd die te maken hadden met die gladheid.

Onder meer op de A7 bij Leek was het vanochtend raak. "Plaatselijk kan het glad zijn. Er komen momenteel meerdere ongevallen binnen", meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat in het noordoosten van Nederland. Hij waarschuwt automobilisten in de regio om de snelheid aan te passen, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo is een automobilist van de weg geraakt bij het inhalen.  

En ook media in Drenthe maken meldingen van verschillende ongelukken. In het Drentse Uffelte belandde een automobiliste door gladheid vanwege de sneeuwval met haar voertuig in een sloot, meldt Dagblad van het Noorden. En RTV Drenthe maakt melding van verschillende auto's die van de weg af gegleden zijn. Gelukkig vielen er geen gewonden. 

Zondagochtend waren de wegen in het Groningse Zuidbroek nog verraderlijk glad

Vast in de bosjes

In de provincie Utrecht raakte een auto in de bocht van de A12 naar de A27 in een slip. Het voertuig gleed van de weg en kwam achterstevoren vast te zitten, meldt RTV Utrecht. Brandweerpersoneel moest de takken wegzagen om de wagen uit de bosjes te kunnen trekken. 

Tegen het middaguur zal de gladheid op de meeste plekken in het land verdwenen zijn, meldt het KNMI. Vanmorgen gaf het instituut nog code geel af voor gladheid in vijf provincies, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg, maar dit is inmiddels ingetrokken. Vooral sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeeltes zorgden voor gevaarlijke situaties, maar door een oplopende temperatuur is in het hele land weer veilig te rijden. 


17 januari 2021 12:01


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25