Actueel

In samenwerking met:

Het lijkt vandaag wel lente (maar dat blijft het niet lang)

Het wordt vandaag een echte lentedag, en dat is uniek in november. Rond het middaguur schijnt overal in Nederland de zon, met temperaturen van zo'n 13 graden in het noorden en mogelijk wel 17 graden in Limburg. "Opnieuw lijkt het erop dat we een dagrecord gaan verbreken", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.

De hoogste temperatuur op 18 november ooit gemeten was 14,5, in het jaar 2015. Vandaag lijkt het erop dat we dat record gaan verbreken. "Het wordt dan de elfde keer dit jaar dat we een bestaand dagrecord verbreken", legt Middendorp uit. Telkens was dat een hitterecord. "We hebben dit jaar nog geen kouderecord gehad."

Uitzonderlijk

Dat we rond deze tijd van het jaar nog meemaken dat het zo warm wordt is uitzonderlijk, zegt Middendorp. In het noorden van Nederland is vanochtend overigens niet meteen de zon te zien. "Dat is misschien een beetje een teleurstelling, maar mensen worden daar wakker met wolkenvelden. Rond het middaguur is het overal in Nederland opgeklaard", verwacht Middendorp. 

In Limburg kan het dan lokaal wel 17 graden worden. Windstil wordt het vandaag overigens niet. Het waait later vandaag vooral aan de kust stevig.

Stormachtige wind

Morgen wordt nog een soort overgangsdag met temperaturen van rond de 10 graden. Morgenochtend steekt daarnaast een stormachtige wind op met kans op zware windstoten. Er zullen ook buien overtrekken en de zon laat zich vanaf morgen ook minder zien.

Vanaf vrijdag wordt het echt kouder. Het wordt dan niet warmer dan 7 of 8 graden. "Eindelijk, sinds lange tijd, komen we weer uit op een temperatuur die iets ligt onder het gemiddelde voor de tijd van het jaar", zegt Middendorp. Normaal is het een graad of 9 rond deze tijd van het jaar.

Zo warm is het nu bij jou:


18 november 2020 05:36


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25