Actueel

In samenwerking met:

Na regen komt (komend weekend) zonneschijn

De komende dagen krijgen we nog te maken met typisch herfstweer, daarna staat er mogelijk een zonnig weekend voor de deur. Aanstaande zaterdag kan het zelfs 18 graden worden. "Dit is voor het gevoel wel lekker."

Vandaag begint de week 'niet zo heel verkeerd', constateert meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar. "We hebben te maken met wolkenvelden afgewisseld met wat zon. Het wordt zo'n 12 graden, in Limburg misschien 13 graden."

Volgens Dorrestein zijn die temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig herfstweer. "Woensdag en donderdag worden natte dagen en kan er 5 tot 10 millimeter regen vallen."

Zonnig weekend

Na donderdag gaat de temperatuur omhoog. Waar het vrijdag 16 graden kan worden, staat de verwachting voor zaterdag op sommige plaatsen al op 18 graden. "Zaterdag krijgen we wat meer zonneschijn, met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 17 graden."

Zondag wordt er meer regen verwacht, maar de temperatuur blijft zo rond de 15 graden. "Dat heeft te maken met de aanvoer van hoge druk uit het zuiden. Met name als het droog is, is dat voor het gevoel wel lekker."

Na het weekend daalt de temperatuur weer langzaam richting de 12 graden. "Dan gaat het weer richting typisch herfstweer met wat wind en regen en af en toe wat zon."


26 oktober 2020 10:16


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25