Actueel

In samenwerking met:

Het is warm en droog, en dat blijft nog wel even zo

De lente is droog en zonnig en dat zien we ook terug in de laatste week van mei. De zon schijnt uitbundig, er is weinig bewolking, je verbrandt binnen een kwartier en de kans op een bui lijkt klein. Aankomend Pinksterweekend zet het zonnige weer gewoon door.

"De kans op een bui lijkt klein en het warme weer houdt deze week en in het weekend aan", zegt William Huizinga, meteoroloog bij Buienradar.

Pinksteren

Op eerste pinksterdag wordt het 18 graden aan de kust en 24 graden in het zuidoosten. Op tweede pinksterdag komt daar nog een graadje bij en kan het met 25 graden zelfs plaatselijk zomers warm worden. "De zon blijft flink haar best doen en je kan al binnen een kwartier verbranden, maar dat geldt ook de andere dagen van de week."

Het blijft de komende dagen warm en droog weer. Na een heldere nacht start de dag morgen fris, maar zonnig. "Ook overdag blijft het vrij zonnig, met alleen wat sluierwolken en een enkel stapelwolkje. Het kan lokaal in het zuidoosten 24 graden worden", zegt Huizinga.

Deze week

De dagen daarna zal er niet veel veranderen. De zon blijft goed in beeld, en het blijft aanhoudend droog. Het kwik komt deze week uit op 18 tot 25 graden, met veel zon en een grote kans op verbranding.

De kans op een bui blijft de hele week en komend weekend klein, de regen van gisteren lijkt een uitzondering. Huizinga: "Gisteren is er maar een paar millimeter regen gevallen, een druppel op de gloeiende plaat van het droogteprobleem."


25 mei 2020 14:22


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25