Actueel

In samenwerking met:

Grootste en helderste supermaan van 2020 morgennacht te zien

In de nacht van dinsdag op woensdag staat de maan iets dichter bij de aarde dan normaal. Omdat het ook volle maan is, hebben we te maken met een 'supermaan'.

Van dinsdag op woensdag, om 04:35 uur om precies te zijn, is de supermaan het best te zien. "En dat kan gelukkig ook", zegt Maurice Middendorp van Buienradar tegen Editie NL. "In de kustgebieden kunnen er wat wolkenvelden zijn, maar op de meeste plekken is het helder. Vooral in het binnenland is de maan goed zichtbaar."

De kortste afstand tussen de maan en de aarde is ruim 356.000 kilometer en de langste bijna 407.000 kilometer. Als de maan dichtbij staat, lijkt de maan groter en als er dan ook nog eens sprake is van volle maan, wordt dit een supermaan genoemd.

'Roze maan'

De volle maan in april staat ook bekend als de 'roze maan'. Maar aan de kleur van de maan verandert niks. "De naam komt van de vlambloem of flox, een vaste plant die in april in bloei staat met mooie roze bloemen."


06 april 2020 15:41


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25