Actueel

In samenwerking met:

Relatief rustig in bossen en op stranden: 'Mensen houden zich aan oproep'

Het dringende advies om ondanks het mooie lenteweer thuis te blijven is ook vandaag op de meeste plaatsen in het land goed opgevolgd.

In de natuurgebieden, stranden, treinen en op straat was het gisteren en vandaag rustig. Op de plekken waar het wel drukker was, hielden de meeste mensen zich wel aan de 1,5 meter afstand.

In Dordrecht en Vaals was het wel te druk. Daar zijn wegen naar natuurgebieden afgesloten.

"Vooral in natuurgebieden rond steden is het drukker", zegt een woordvoerder van Natuurmonumenten. Dat heeft nog niet tot grote problemen geleid. "Wij zien wel dat er minder mensen met de auto gaan, dus mensen blijven vooral in de eigen regio." Het gaat volgens de woordvoerder om gebieden rond steden door het hele land, zoals Groningen, Arnhem en Breda.

Volgens Staatsbosbeheer is het logisch dat het rond de steden drukker is. "Daar wonen meer mensen, dus als je dan in je eigen regio een ommetje maakt, kan het druk worden." Dat leidt ook in de gebieden van Staatsbosbeheer tot weinig problemen. "Er is sprake van de normale zondagsdrukte, maar nergens zijn grote problemen."

In Dordrecht is de Baanhoekweg naar de Merwelanden afgesloten, omdat het daar te druk werd. Dat meldt burgemeester Wouter Kolff op Twitter. Er was in het gebied veel politie en handhaving om mensen aan te spreken op de onderlinge afstand.

De toegangsweg naar het Drielandenpunt in de gemeente Vaals werd ook afgesloten vanwege de drukte. "Om te voorkomen dat te veel mensen het mooie weer aangrijpen om een wandeling te maken rond het Drielandenpunt is besloten de weg ernaartoe per direct te sluiten. Deze drukte kan er namelijk voor zorgen dat er geen veilige afstand van elkaar gehouden wordt", zei de gemeente.

Niet iedereen in het land hield zich aan de maatregelen tegen het coronavirus. In Arnhem is gisteravond een grote groep mensen tegen de regels in bij elkaar gekomen.

Volgens burgemeester Ahmed Marcouch hebben 25 mensen een proces-verbaal gekregen en is één persoon aangehouden voor belediging.

Dansen

Ook in Breda ging het mis: de politie moest daar ingrijpen bij een huisfeest. Op het feest waren tientallen mensen aanwezig die dicht op elkaar stonden te dansen. 

En ook in het Brabantse Middelbeers heeft de politie een einde gemaakt aan een feestje. Meer dan 10 jongeren waren aan het feesten bij één van hen thuis.


05 april 2020 08:49


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25