Actueel

In samenwerking met:

Carnavalsoptochten Tilburg en Heerlen ook afgelast, code geel vanwege windstoten

Nog meer slecht nieuws voor carnavalsvierders. Ook in Tilburg en Heerlen zijn de carnavalsoptochten van zondag geschrapt vanwege het slechte weer.

Eerder werden de optochten in Eindhoven, Weert en Sittard al afgelast. Ook de stoeten in onder meer Stompetoren, Broek op Langedijk, Noordwijkerhout en Culemborg zijn afgeblazen.

Verplaatst

Sommige carnavalsoptochten worden ingehaald. Die van Tilburg is verplaatst naar 22 maart en die van Sittard wordt op 8 maart alsnog gehouden. De optocht in Heerlen is verplaatst naar komende dinsdag.

Organiserende verenigingen en gemeenten stellen dat de veiligheid van deelnemers en bezoekers niet kan worden gegarandeerd vanwege de harde wind. Carnavalsverenigingen noemen het besluit de tocht af te gelasten emotioneel maar noodzakelijk gezien het risico.

Windstoten

Het KNMI heeft voor zondag code geel afgegeven, met uitzondering van Friesland, Groningen en Drenthe. Vanaf zondagochtend is er kans op zware windstoten tot 90 kilometer per uur.

Zo hard waait het bij jou:

Het gaat zondag niet alleen flink waaien, ook de regen komt met bakken uit de lucht. Vooral onder de rivieren, in de carnavalsgebieden, wordt het een natte boel. "Er kan meer dan 20 millimeter vallen, dan heb je het echt over een flinke bak water", zei Buienradarweerman Thomas Vermeulen zaterdagochtend tegen RTL Nieuws.

Er is wel één goed bericht voor feestvierders: koud wordt het in ieder geval niet. "Het is zaterdag en zondag te zacht voor de tijd van het jaar. In het zuiden kan het 12 of 13 graden worden."


22 februari 2020 22:07


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25