Actueel

In samenwerking met:

Nat en harde wind met carnaval, optochten geschrapt

Het weer zit dit carnavalsweekend niet echt mee. Het wordt nat, natter, natst. "Er komt een flinke bak water aan", zegt Thomas Vermeulen van Buienradar. En dan komt er ook nog veel wind.

Vandaag waait het al stevig en valt er af en toe wat regen. Maar morgen wordt het echt nat en winderig. 's Ochtends komt de meeste regen op ons af.

Onder meer de optocht van morgen in Weert en Sittard en die van vandaag in Kwadendamme en Lewedorp in de gemeente Borsele zijn afgelast. Al eerder werd bekend dat de optocht in Eindhoven is afgelast.

Ook de optochten in Stompetoren, Broek op Langedijk, Noordwijkerhout en Culemborg zijn afgeblazen en die in Son en Breugel en Leidschendam-Voorburg zijn verplaatst. Die van Sittard zal op zondag 8 maart alsnog worden gehouden.
 

Vooral onder de rivieren, in de carnavalsgebieden, wordt het een natte boel. "Er kan meer dan 20 millimeter vallen, dan heb je het echt over een flinke bak water", zegt Vermeulen.

Flinke wind

Carnavalsvierders gaan waarschijnlijk niet alleen last hebben van de regen, maar ook van de wind. "Met name in de zuidelijke helft van het land komt er veel wind te staan. Landinwaarts zijn windstoten tot 80 kilometer per uur mogelijk, aan de kust zelfs tot 100 kilometer per uur." 

De weermodellen zijn het nog niet helemaal eens, maar met name het zuiden van het land heeft de grootste kans op deze zware windstoten.

Zo hard waait het bij jou:

Niet koud

Dat kan even oppassen zijn met praalwagens. "Vooral de hogere wagens vangen natuurlijk veel wind", zegt Vermeulen.

Er is wel één goed bericht voor feestvierders: koud wordt het in ieder geval niet. "Het is vandaag en morgen te zacht voor de tijd van het jaar. In het zuiden kan het 12 of 13 graden worden."


22 februari 2020 10:46


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25