Actueel

In samenwerking met:

Bekerwedstrijd Fortuna-Feyenoord gestaakt vanwege mist

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker is na ruim een uur spelen gestaakt. Wegens dichte mist was het zicht zo slecht dat verder voetballen geen zin had.

Scheidsrechter Kevin Blom legde het duel eerst tijdelijk stil, maar besloot over te gaan tot definitief staken toen de situatie niet verbeterde. Het duel was toen 63 minuten onderweg. De stand was op dat moment 1-1.

Slecht zicht

Vanaf het begin van de wedstrijd was het zicht al slecht en dat werd alleen maar slechter, is te zien op foto's die mensen vanuit het stadion in Sittard delen.

Aan het begin van de avond was het al onduidelijk of de wedstrijd door kon gaan. Soms was er sprake van dichte mist, even daarna was het zicht weer prima. Blom besloot het duel door te laten gaan en dat leek een prima keuze. In de eerste helft trok de mist helemaal weg, maar tijdens de rust verslechterde de situatie en was het zicht heel snel weer beperkt.

Oranje bal

Blom riep eerst de spelers bij zich en vroeg aan hen of ze alles nog goed konden zien. Daarop antwoordden zij bevestigend. De witte bal werd ingeruild voor een oranje en het duel leek uitgespeeld te worden. Na ruim een uur spelen werd het zicht nog minder en besloot Blom de wedstrijd voor maximaal 30 minuten stil te leggen. Toen hij even later het veld opkwam, zag hij al snel dat verder spelen geen zin had.

"Vanaf de middenlijn was het steeds moeilijker om beide doelen te zien", legde Blom uit. "Maar het belangrijkste was toch wel dat mijn assistenten niet meer konden beoordelen wanneer de bal van een voet vertrok. Dan is buitenspel beoordelen heel erg lastig."

1-1

Op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd, stond het 1-1. Feyenoord kwam kort voor rust op voorsprong door een eigen doelpunt van Amadou Ciss. De spits kopte de bal via ploeggenoot Clint Essers in zijn eigen doel. Aan het begin van de tweede helft maakte de Duitser Felix Passlack van Fortuna gelijk.

De wedstrijd wordt niet in zijn geheel overgespeeld, alleen de laatste 27 minuten (plus mogelijk verlenging en strafschoppen). Dat zal gebeuren op dinsdag 28 januari, laat de KNVB weten.

21 januari 2020 23:06

Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25