Actueel

In samenwerking met:

Dit weekend 30 graden, mogelijk een regionale hittegolf

Goed nieuws voor iedereen die bang was dat de herfst haar intrede al had gedaan: de komende dagen wordt het weer volop zomer in Nederland. Dit weekend en de dagen daarna komen de temperaturen boven de 25 graden, met een kleine kans op een regionale hittegolf.

"Vrijdag komt de gemiddelde temperatuur al uit op 25 graden. Het weekend wordt nog warmer, met zaterdag gemiddeld 28 en zondag maar liefst 30 graden", zegt Martijn Dorrestein van Buienradar tegen Editie NL.

De kans op een hittegolf is nihil, maar misschien dat dat regionaal wel lukt. "Dan zou het maandag nog iets warmer moeten worden dan we nu verwachten. De grootste kans op een regionale hittegolf is in het zuiden."

'Smeer je goed in'

Ook na het weekend lijkt de zomer aan te houden. "In ieder geval tot donderdag blijft het droog met een temperatuur boven de 25 graden."

En wie denkt dat je eind augustus onbeschermd in de zon kunt gaan liggen, heeft het mis. "Het is nog steeds zomer, dus de zonkracht is nog altijd vrij hoog. Smeer je goed in en drink genoeg water", adviseert Martijn.


20 augustus 2019 15:50


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25