Actueel

In samenwerking met:

Code geel in heel Nederland: hevige hoosbuien, onweer en zelfs hagel

In het oosten van het land schijnt nu nog de zon en is het stilte voor de storm, in het westen is het al aan het plenzen en is code geel al van kracht. Vanmiddag vanaf ongeveer één uur ontstaan in het oosten en zuidoosten ook buien. Daar zit onweer bij en kans op hagel.

Oppassen voor windstoten

"Vakantieverkeer dat naar het zuiden gaat, moet echt oppassen", zegt Maurice Middendorp van Buienradar. "Vooral met die windstoten." Een schrale troost: doordat de buien sneller overtrekken dan vorige week, zal de kans op wateroverlast kleiner zijn, schat Middendorp in.

Na negen uur geen zware buien meer

In het westen van Nederland keert als eerste de rust terug, al in de middag. Zeker vanavond gaat het steeds meer opklaren vanuit het westen. Volgens Buienradar krijgt het oosten nog wel zware buien te verduren in het begin van de avond. Middendorp denkt dat tegen een uurtje of negen die buien ook dat deel van Nederland hebben verlaten.

Dat betekent nog steeds niet dat het dan helemaal droog blijft, daarvoor moet het eerst zondag worden. Die dag is de start van de warme, zeg maar gerust hete periode.

Check hier de Buienradar voor vandaag:

Plaknachten in het vooruitzicht

Morgen is het met 21 tot 26 graden lekker zomerweer, het is droog en zonnig. Maandag schijnt de zon nog niet zo, maar de temperaturen gaan dan al omhoog. Vanaf dinsdag komt de zon erbij.

"En dan weet je het wel, dan wordt het bloedheet en komen de temperaturen boven de 30 graden uit en zijn de nachten warm. Die hitte houdt stand tot en met donderdag, lijkt het nu. Misschien vrijdag ook nog wel. In dat geval stevenen we af op een hittegolf"

38 graden

In Limburg gaan de temperaturen het hoogst oplopen, verwacht Maurice Middendorp. Het zou wel 38 graden kunnen worden. Goed om te weten: de hoogste temperatuur in Nederland ooit gemeten is 38,6 graden. Dat was op 23 augustus 1944 in Warnsveld. 


20 juli 2019 11:02


Flinke windstoten op komst, herfstachtig weer houdt aan

09-12-2019 om 15:52
Wie hoopt op wat decembersneeuw, komt voorlopig niet aan zijn trekken. Het blijft ronduit herfstachtig, zegt Nicolien Kroon van Buienradar. Morgen krijgen we de zon nog wel te zien, maar morgenavond is het in sommige delen van het land oppassen geblazen: het gaat flink waaien.
Lees het artikel

Oorzaak mysterieuze knal Groningen en Drenthe bekend

09-12-2019 om 10:59
De harde knal die gisteravond te horen was in de provincies Groningen en Drenthe blijkt waarschijnlijk toch onweer te zijn. "Het kwam als donderslag bij heldere hemel", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.
Lees het artikel

Dichte mist in heel Nederland: glad en drukke spits

05-12-2019 om 06:34
Oppassen als je de weg op moet vandaag. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist en is er code geel afgegeven voor het hele land. Het verkeer wordt aangeraden de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.
Lees het artikel

Slecht krabben kost veel geld: 380 euro boete

05-12-2019 om 05:44
Op veel plekken moesten mensen vanochtend weer autoruiten krabben. De politie waarschuwt dat je geen ijs en condens op je ruiten mag hebben. De hele ruit moet ijsvrij zijn. "En niet een klein stukje."
Lees het artikel

Vliegverkeer Eindhoven weer plat door mist

04-12-2019 om 18:13
Alle vluchten op Eindhoven Airport zijn vanavond geannuleerd wegens dichte mist. Het gaat om vier toestellen met passagiers die klaar stonden voor vertrek, maar wegens de mist niet konden opstijgen.
Lees het artikel

KNMI waarschuwt voor dichte mist: code geel in deel van het land

04-12-2019 om 15:59
Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in een groot deel van het land. Code geel is afgekondigd voor de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. De mist brengt gevaarlijke rijomstandigheden met zich mee.
Lees het artikel

Het was tóch het heetst in Deelen

04-12-2019 om 14:11
Op 25 juli werd in het Gelderse plaatsje Deelen 42,9 graden gemeten. Het KNMI verklaarde dat hitterecord al snel ongeldig omdat de temperatuur in zeer korte tijd snel gestegen was. Het hitterecord ging vervolgens naar Gilze-Rijen. Maar na onderzoek blijkt er niets mis te zijn gegaan in Deelen en hebben ze alsnog het record te pakken.
Lees het artikel

Zuid-Nederland kampt met dichte mist, gevaarlijke rijomstandigheden

04-12-2019 om 06:22
Weggebruikers in het zuiden van het land moeten rekening houden met dichte mist. Dat kan zorgen voor gevaarlijke rijomstandigheden, meldt het KNMI, mede omdat de mist kan aanvriezen.
Lees het artikel

Vliegverkeer Eindhoven opnieuw plat door mist

03-12-2019 om 23:21
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport werd gisteravond stilgelegd door dichte mist. Een woordvoerster van het vliegveld meldde dat er vijf toestellen in de avond zouden vertrekken, maar dat die vliegtuigen aan de grond bleven staan. Ook zouden er twee toestellen binnenkomen uit Tenerife en Malaga. Die zijn omgeleid via Schiphol.
Lees het artikel