Actueel

In samenwerking met:

Links rijden en bergwegen zorgen voor klamme handjes bij vakantiegangers

De meest spannende verkeerssituatie die we op vakantie tegen kunnen komen is volgens vakantiegangers links rijden in Groot-Brittannië. 68 procent van hen ziet daar tegenop. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allsecur. Ook de korte invoegstroken in Italië bezorgen 55 procent van ons zweethanden.

Daarnaast vinden we het spannend in de bergen te rijden. De helft van de vakantiegangers wordt wat onzeker als ze door Oostenrijk moeten rijden. 39 procent ziet ook op tegen de lange tunnels in Zwitserland.

Goede voorbereiding

De auto is na het vliegtuig het meest populaire vervoersmiddel om deze zomer naar het vakantieadres te reizen, blijkt uit cijfers van de reisbrancheverenging ANVR. Duizenden Nederlanders komen dus in deze spannende situaties. Of dat ook vaker tot schade leidt, weet Steffie van der Velde van Allsecur niet.

Om de kans daarop ook in de onbekende verkeerssituaties zo klein mogelijk te houden, raadt Van der Velde aan je goed voor te bereiden. "Zorg dat je op de hoogte bent van de geldende verkeersregels en verplichte autoattributen in de landen waar je rijdt. Vergeet ook niet je autopapieren, reservesleutel en groene kaart mee te nemen. Tot slot kun je de auto nog even langs een garage brengen voor een keuring."


18 juli 2019 09:52


Dit weekend 30 graden, mogelijk een regionale hittegolf

20-08-2019 om 13:50
Goed nieuws voor iedereen die bang was dat de herfst haar intrede al had gedaan: de komende dagen wordt het weer volop zomer in Nederland. Dit weekend en de dagen daarna komen de temperaturen boven de 25 graden, met een kleine kans op een regionale hittegolf.
Lees het artikel

De zomer komt terug, volgend weekend 25 graden

18-08-2019 om 12:33
Okee, een paar regenbuien kon de tuin wel goed gebruiken en dat de temperatuur na die 40 graden een flink stapje terugdeed, was ook wel even lekker. Maar de afgelopen week was de zomer wel erg ver te zoeken. Goed nieuws: de zomer komt terug.
Lees het artikel

De zomer komt een beetje terug, maar dat duurt nog wel even

15-08-2019 om 08:55
Regen, regen en nog eens regen deze week. Sommigen zullen er door de droogte blij mee zijn, maar zonaanbidders komen deze dagen minder aan hun trekken. In dit bericht een beetje goed nieuws voor hen. "Maar je moet nog wel even door de zure appel heen bijten."
Lees het artikel

Geen rookmelder: kinderkamer afgebrand, kind ternauwernood gered

14-08-2019 om 13:29
Tijdens de hittegolf van een paar weken geleden vloog de mobiele airco die een kinderkamer van verkoeling moest voorzien, in brand. Omdat er geen rookmelders hingen, werd de brand zo laat ontdekt dat het fataal had kunnen aflopen. Volgens de brandweer laat dit voorbeeld eens te meer zien dat rookmelders van levensbelang zijn.
Lees het artikel

Ondanks regen houdt droogte aan in oosten en zuiden

13-08-2019 om 18:02
Ondanks de recente regenval duurt de droogte in het oosten en het zuiden van Nederland voort. In de droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) staat dat vooral gebieden op hoge zandgronden nog erg te lijden hebben onder de droogte.
Lees het artikel

In paniek door weerapp? 'Het is vaak te pessimistisch'

13-08-2019 om 12:20
Lowlands begint vrijdag, maar veel weersverwachtingen zien er erg slecht uit. Online staan er nu honderden kaarten te koop voor het uitverkochte festival, ver onder de originele prijs. Maar wordt het echt zo slecht als veel apps en sites voorspellen? En laten we ons niet veel te veel leiden door die weersverwachting?
Lees het artikel

Flinke onweersbuien en bakken regen de komende dagen

12-08-2019 om 12:12
Grote delen van Nederland krijgen vandaag en morgen te maken met forse onweersbuien. In acht van de twaalf provincies is code geel afgekondigd.
Lees het artikel

Komende week regen, wind en onweer: 'De zomer is even met vakantie'

11-08-2019 om 16:15
​​​​​​​Slechts nieuws voor thuisblijvers deze week: het wordt herfstig in Nederland. Regenbuien, windstoten, onweer, en de temperatuur gaat omlaag. Dinsdag wordt het zo'n 18 graden. "Het is het verschil tussen het wel of niet dragen van een jas", zegt Buienradar-meteoroloog Marjon de Hond.
Lees het artikel

Vannacht piek aan vallende sterren: 'Spannend of ze te zien zijn'

11-08-2019 om 09:18
In de nacht van maandag op dinsdag bereikt de sterrenregen die boven ons land te zien is zijn hoogtepunt. Maar of we het kunnen zien, wordt spannend. "De situatie is niet ideaal."
Lees het artikel