Actueel

In samenwerking met:

Tropische temperaturen: volgende week grote kans op landelijke hittegolf

Voor een officiële hittegolf moet het in De Bilt vijf dagen boven de 25 graden zijn, waarvan drie dagen tropisch moeten zijn, wat wil zeggen boven de 30 graden. "Het wordt in elk geval regionaal een hittegolf", houdt Erasmus nog een slag om de arm. "De kans op een landelijke hittegolf is fifty fifty."

Lekker weekend

Dit weekend is het in elk geval nog niet zover, al worden de temperaturen prettig, zegt Erasmus. "Zaterdag wordt het al wel 25 graden, een zomerse dag. Maar zondag wordt het even iets minder warm, hoewel we nog steeds een lekkere 23 graden krijgen."

Maandag begint de temperatuur echt op te lopen en wordt het 28 graden. Dinsdag, woensdag en donderdag wordt het waarschijnlijk tropisch, met gemiddelde temperaturen van zo'n 30 à 31 graden. Vrijdag wordt het 29 graden. Aan de kust waait er een licht zeebriesje. Op donderdag- en vrijdag is er aan het einde van de dag kans op een bui met onweer.

Goed insmeren

"Het wordt prima weer voor vakantie in eigen land. De zwembroek kan weer uit de kast. Wel moeten mensen zich goed insmeren, want met dit weer verbrand je snel."


17 juli 2019 11:51


Dit weekend 30 graden, mogelijk een regionale hittegolf

20-08-2019 om 13:50
Goed nieuws voor iedereen die bang was dat de herfst haar intrede al had gedaan: de komende dagen wordt het weer volop zomer in Nederland. Dit weekend en de dagen daarna komen de temperaturen boven de 25 graden, met een kleine kans op een regionale hittegolf.
Lees het artikel

De zomer komt terug, volgend weekend 25 graden

18-08-2019 om 12:33
Okee, een paar regenbuien kon de tuin wel goed gebruiken en dat de temperatuur na die 40 graden een flink stapje terugdeed, was ook wel even lekker. Maar de afgelopen week was de zomer wel erg ver te zoeken. Goed nieuws: de zomer komt terug.
Lees het artikel

De zomer komt een beetje terug, maar dat duurt nog wel even

15-08-2019 om 08:55
Regen, regen en nog eens regen deze week. Sommigen zullen er door de droogte blij mee zijn, maar zonaanbidders komen deze dagen minder aan hun trekken. In dit bericht een beetje goed nieuws voor hen. "Maar je moet nog wel even door de zure appel heen bijten."
Lees het artikel

Geen rookmelder: kinderkamer afgebrand, kind ternauwernood gered

14-08-2019 om 13:29
Tijdens de hittegolf van een paar weken geleden vloog de mobiele airco die een kinderkamer van verkoeling moest voorzien, in brand. Omdat er geen rookmelders hingen, werd de brand zo laat ontdekt dat het fataal had kunnen aflopen. Volgens de brandweer laat dit voorbeeld eens te meer zien dat rookmelders van levensbelang zijn.
Lees het artikel

Ondanks regen houdt droogte aan in oosten en zuiden

13-08-2019 om 18:02
Ondanks de recente regenval duurt de droogte in het oosten en het zuiden van Nederland voort. In de droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) staat dat vooral gebieden op hoge zandgronden nog erg te lijden hebben onder de droogte.
Lees het artikel

In paniek door weerapp? 'Het is vaak te pessimistisch'

13-08-2019 om 12:20
Lowlands begint vrijdag, maar veel weersverwachtingen zien er erg slecht uit. Online staan er nu honderden kaarten te koop voor het uitverkochte festival, ver onder de originele prijs. Maar wordt het echt zo slecht als veel apps en sites voorspellen? En laten we ons niet veel te veel leiden door die weersverwachting?
Lees het artikel

Flinke onweersbuien en bakken regen de komende dagen

12-08-2019 om 12:12
Grote delen van Nederland krijgen vandaag en morgen te maken met forse onweersbuien. In acht van de twaalf provincies is code geel afgekondigd.
Lees het artikel

Komende week regen, wind en onweer: 'De zomer is even met vakantie'

11-08-2019 om 16:15
​​​​​​​Slechts nieuws voor thuisblijvers deze week: het wordt herfstig in Nederland. Regenbuien, windstoten, onweer, en de temperatuur gaat omlaag. Dinsdag wordt het zo'n 18 graden. "Het is het verschil tussen het wel of niet dragen van een jas", zegt Buienradar-meteoroloog Marjon de Hond.
Lees het artikel

Vannacht piek aan vallende sterren: 'Spannend of ze te zien zijn'

11-08-2019 om 09:18
In de nacht van maandag op dinsdag bereikt de sterrenregen die boven ons land te zien is zijn hoogtepunt. Maar of we het kunnen zien, wordt spannend. "De situatie is niet ideaal."
Lees het artikel