Actueel

In samenwerking met:

Nog even volhouden: na vandaag komt de zon weer terug

"Vandaag gaan we de zon helemaal niet zien", zegt Maurice Middendorp van Buienradar. "Maar na vandaag wordt het alleen maar beter."

Op deze grijze maandag gaan we de twintig graden niet halen. Maar morgen wel weer. Dan kan het in Limburg weer 23 graden worden.

Tropisch

"We hebben nu wind uit het noorden. Maar woensdag en donderdag gaat de wind draaien en dan krijgen we weer warmere temperaturen. Dan kan het woensdag in Limburg weer 25 graden worden en donderdag in het hele land 24 of 25 graden."

In Limburg is zelfs eind van de week weer de tropische dertig graden in zicht. Met de warmere temperaturen neemt wel de kans op een buitje weer toe.


15 juli 2019 10:05


Flinke windstoten op komst, herfstachtig weer houdt aan

09-12-2019 om 15:52
Wie hoopt op wat decembersneeuw, komt voorlopig niet aan zijn trekken. Het blijft ronduit herfstachtig, zegt Nicolien Kroon van Buienradar. Morgen krijgen we de zon nog wel te zien, maar morgenavond is het in sommige delen van het land oppassen geblazen: het gaat flink waaien.
Lees het artikel

Oorzaak mysterieuze knal Groningen en Drenthe bekend

09-12-2019 om 10:59
De harde knal die gisteravond te horen was in de provincies Groningen en Drenthe blijkt waarschijnlijk toch onweer te zijn. "Het kwam als donderslag bij heldere hemel", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.
Lees het artikel

Dichte mist in heel Nederland: glad en drukke spits

05-12-2019 om 06:34
Oppassen als je de weg op moet vandaag. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist en is er code geel afgegeven voor het hele land. Het verkeer wordt aangeraden de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.
Lees het artikel

Slecht krabben kost veel geld: 380 euro boete

05-12-2019 om 05:44
Op veel plekken moesten mensen vanochtend weer autoruiten krabben. De politie waarschuwt dat je geen ijs en condens op je ruiten mag hebben. De hele ruit moet ijsvrij zijn. "En niet een klein stukje."
Lees het artikel

Vliegverkeer Eindhoven weer plat door mist

04-12-2019 om 18:13
Alle vluchten op Eindhoven Airport zijn vanavond geannuleerd wegens dichte mist. Het gaat om vier toestellen met passagiers die klaar stonden voor vertrek, maar wegens de mist niet konden opstijgen.
Lees het artikel

KNMI waarschuwt voor dichte mist: code geel in deel van het land

04-12-2019 om 15:59
Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in een groot deel van het land. Code geel is afgekondigd voor de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. De mist brengt gevaarlijke rijomstandigheden met zich mee.
Lees het artikel

Het was tóch het heetst in Deelen

04-12-2019 om 14:11
Op 25 juli werd in het Gelderse plaatsje Deelen 42,9 graden gemeten. Het KNMI verklaarde dat hitterecord al snel ongeldig omdat de temperatuur in zeer korte tijd snel gestegen was. Het hitterecord ging vervolgens naar Gilze-Rijen. Maar na onderzoek blijkt er niets mis te zijn gegaan in Deelen en hebben ze alsnog het record te pakken.
Lees het artikel

Zuid-Nederland kampt met dichte mist, gevaarlijke rijomstandigheden

04-12-2019 om 06:22
Weggebruikers in het zuiden van het land moeten rekening houden met dichte mist. Dat kan zorgen voor gevaarlijke rijomstandigheden, meldt het KNMI, mede omdat de mist kan aanvriezen.
Lees het artikel

Vliegverkeer Eindhoven opnieuw plat door mist

03-12-2019 om 23:21
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport werd gisteravond stilgelegd door dichte mist. Een woordvoerster van het vliegveld meldde dat er vijf toestellen in de avond zouden vertrekken, maar dat die vliegtuigen aan de grond bleven staan. Ook zouden er twee toestellen binnenkomen uit Tenerife en Malaga. Die zijn omgeleid via Schiphol.
Lees het artikel