Actueel

In samenwerking met:

Help, vakantiestress! Meer dan twee derde van ons heeft het

Meer dan twee derde van de Nederlanders ervaart stress tijdens de voorbereidingen voor de zomervakantie. Dat blijkt uit onderzoek van Amazon. Die vakantiestress leidt vaak tot ruzie.

Het paasweekend luidt het vakantieseizoen in en het zonnige weer van dit jaar maakt de voorpret voor de zomer alleen nog maar groter. Bek af voor je in de auto of het vliegtuig stapt? Niet gek, zeventig procent van de Nederlanders ervaart namelijk stress tijdens de zomervakantievoorbereidingen, blijkt uit onderzoek in opdracht van webshop Amazon.

Die stress zorgt in 35 procent van de huishoudens voor ruzie. De belangrijkste reden daarvoor is hoe de ander zich voorbereid op de trip. Voor vrouwen is het moeten inpakken van de koffer voor de partner een punt van ergernis, voor mannen is dat juist de hoeveelheid spullen die hun partner inpakt.

Alle sores kwijt

Voor beiden zorgt die volle koffer op de luchthaven voor een laatste stressmoment. Een kwart van ons maakt zich zorgen over de maximale toegestane hoeveelheid bagage. Eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming, zijn we alle sores kwijt.

Slechts vijf procent van de vrouwen en drie procent van mannen heeft namelijk stress over ze eruitzien in hun strandkleding. Over het eten en de taal op plaats van bestemming maken we ons ook bijna geen zorgen. Vijf procent heeft stress door ander eten daar en zes procent maakt zich druk omdat ze de taal niet spreken.


19 april 2019 11:22


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25