Actueel

In samenwerking met:

Geen broodje aap: broodje ijs te koop in Utrecht

Een zoet bolletje met een of meer bolletjes Italiaans ijs, meer is een 'brioche con gelato' niet. Vooral op Sicilië is het populair. De Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti haalt het nu naar Nederland.

Dat doet hij om het begin van de lente te vieren, schrijft hij op Facebook. "Dit is het originele broodje dat je ook in Sicilie kunt krijgen." Dat broodje herken je aan de 'tuppu', een rond dopje bovenop.

Proeven in Utrecht

Wie wil proeven moet naar Utrecht komen, aldus Roberto: "Wij hebben er genoeg in huis." Aan de reacties van zijn klanten onder het bericht te merken, moet je wel snel zijn. "Dit moeten we proberen", wordt vaak geschreven.


21 maart 2019 12:06


Voedselbank Alphen aan den Rijn moet deuren sluiten vanwege extreme hitte

23-07-2019 om 19:18
Het is de moeilijkste beslissing van de afgelopen zes jaar, maar de voedselbank in Alphen aan den Rijn deelt deze week géén voedselpakketten uit. Reden: de extreme hitte. "We hebben dit met pijn in ons hart besloten. Zo'n 200 gezinnen zijn hierdoor getroffen", zegt voorzitter Dirk van Kampen.
Lees het artikel

Warmste 23 juli ooit gemeten in De Bilt – en morgen wordt het nog een stuk warmer

23-07-2019 om 17:20
Het is vandaag de warmste 23 juli die ooit door het KNMI in De Bilt is gemeten. Vanmiddag om tien voor zes was het 31,7 graden. Voor sommige mensen is het nu oppassen geblazen: morgen en overmorgen wordt het nog warmer, en de luchtkwaliteit holt achteruit.
Lees het artikel

Kruijswijk wil maatregelen bij hitte: 'Voor ons nooit code oranje'

23-07-2019 om 16:23
Wielrenner Steven Kruijswijk vindt dat de organisatie van de Tour de France voortaan maatregelen moet nemen bij extreme temperaturen. De kopman van Jumbo-Visma opperde na de zestiende etappe onder meer om vroeger te starten of de etappe in te korten.
Lees het artikel

Meisje (15) overleden na aanvaring speedboot en rubberboot

23-07-2019 om 15:44
Na een aanvaring tussen een speedboot en een rubberboot is voor de kust van Zoutelande vanmiddag een 15-jarig meisje om het leven gekomen. Ze was inzittende van de rubberboot. Het ongeluk gebeurde even na kwart over 3.
Lees het artikel

'Spetter, spatter, spater': Enorm watergevecht in Den Haag

23-07-2019 om 15:43
Een beter moment had de organisatie er niet voor kunnen uitkiezen: woensdagmiddag is er een groot watergevecht op het Malieveld in Den Haag. Iedereen met een gekleurd waterpistool mag meedoen.
Lees het artikel

Deze gadgets houden je koel tijdens de hittegolf

23-07-2019 om 15:37
Op zoek naar apparaten die je verkoeling brengen tijdens deze snikhete zomer? Een selectie van verkoelende gadgets.
Lees het artikel

Hittegolf op de camping: 'Voetjes in de opblaasboot en zo min mogelijk doen'

23-07-2019 om 14:45
Met 29 graden is het vandaag puffen en zweten geblazen, ook op de camping in Zeeland. De familie Engels zit in de schaduw, met de voetjes in het water. De plannen voor vandaag?  "Zo weinig mogelijk. Het is eigenlijk al te warm om naar het strand te lopen."
Lees het artikel

Hoe hóud je het uit? Nou, zo!

23-07-2019 om 09:57
Of je nou het liefst zoveel mogelijk zon meepakt of je je juist puffend van airco naar airco sleept: om de hitte van de komende dagen kan je niet heen. Dit doet het met je lijf, en hier moet je op letten.
Lees het artikel

Extreme warmte: Nationaal Hitteplan van kracht, KNMI kondigt code oranje af

23-07-2019 om 07:02
Het gezondheidsinstituut RIVM heeft het 'hitteplan' afgekondigd voor heel Nederland. Het hitteplan is een waarschuwing voor de risico's van hitte en een oproep om extra op elkaar te letten. Het plan treedt in werking als het vier dagen achter elkaar boven 27 graden wordt.
Lees het artikel