Actueel

In samenwerking met:

Eén dagje volop lente, ideaal weer om een terrasje te pakken

Ook vandaag voelt het al aangenaam aan. Het is weliswaar in een groot deel van het land bewolkt, maar er is sprake van zacht lenteweer en het wordt gemiddeld al zo'n 13 graden. En in Limburg schijnt de zon volop en kan de temperatuur oplopen tot 16 graden.

Morgen wordt het dus nog stukken beter. In het noorden wordt het gemiddeld zo'n 16 graden, en in het zuidoosten wordt het lokaal misschien wel 19 graden. Ook dan is de zon uitgebreid aanwezig.

Bewolking, een buitje, een zonnetje

Helaas is het maar van korte duur. Zaterdag is het gedaan met de lenteachtige temperaturen. De bewolking keert terug en er valt hier en daar wat regen. 

De dagen erna blijft de temperatuur hangen tussen zo'n 10 à 12 graden. Het is bewolkt, maar het blijft overwegend droog en zo nu en dan is ook de zon te zien. Op maandag valt er een enkele bui.

Ook de nachten worden kouder, en er is kans op lichte vorst aan de grond.


21 maart 2019 11:45


Spectaculaire beelden: meerdere tornado's razen over VS

21-05-2019 om 19:22
Het lijkt wel een scene uit de film Twister, maar dan in het echt. Een Amerikaan filmde vanuit zijn auto hoe een tornado een rijstveld verwoest en steeds dichterbij komt.
Lees het artikel

Klaar met die grijze lucht? Vanaf morgen schijnt de zon

21-05-2019 om 09:12
Wie naar buiten kijkt, wordt al een paar dagen niet vrolijk: de zon is in de verste verte niet te bekennen. Maar daar komt al snel verandering in, zegt Buienradar-weerman William Huizinga.
Lees het artikel

Meteorologen: '5G belemmert weersvoorspelling'

20-05-2019 om 10:25
De komst van 5G-internet kan weersvoorspellingen 30 procent minder nauwkeurig maken, waarschuwen meteorologen.
Lees het artikel

Overstromingen en blikseminslagen in oosten van Nederland

19-05-2019 om 23:10
Noodweer heeft voor problemen gezorgd in het oosten van het land. Een blikseminslag op het spoor tussen Zwolle en Olst richtte gisteren zoveel schade aan, dat er grote reparaties moesten worden gepleegd. Het treinverkeer op het traject is volledig stilgelegd voor de rest van de nacht.
Lees het artikel

Warm weekend voor de boeg met zon en 24 graden

16-05-2019 om 10:03
Stof die barbecue maar af, want het wordt dit weekend lekker warm lenteweer. Zondag kan de temperatuur plaatselijk oplopen tot 24 graden, maar er is ook kans op een onweersbui.
Lees het artikel

Zomertrend gespot: geen opblaasflamingo meer, maar drijvend eiland

13-05-2019 om 15:02
Vergeet de opblaasflamingo's, -eenhoorns of donuts. Deze zomer neem je een hele lounge-set mee voor een dagje aan het water. Supermarktketen Lidl heeft er een op zijn website staan.
Lees het artikel

Warmer weer op komst: 'De plantjes kunnen weer naar buiten'

13-05-2019 om 07:30
Trek die zomerkleding maar uit de kast, want na een periode van kouder weer wordt het deze week eindelijk weer warm. Zondag kan het op sommige plekken zelfs 23 graden worden. Lekker naar buiten dus!
Lees het artikel

De 5 Dyatlov-theorieën die de documentaire niet haalden

10-05-2019 om 15:11
Was het een lawine? Een cycloon? UFO’s? In de documentaire 'Het Dyatlov-mysterie' komt een aantal, soms exotische, theorieën voorbij over het lot van negen jonge, goed getrainde hikers die in 1959 op pad gingen onder leiding van Igor Dyatlov. In de ijskoude Siberische wildernis werden ze dood teruggevonden. Veel te dun gekleed, want bijna alle warme kleren hadden ze achtergelaten in hun zwaar beschadigde tent. Daarnaast hadden sommige hikers onverklaarbare verwondingen. Wat is er gebeurd? De meest voorkomende theorieën op een rij die de documentaire niet haalden.
Lees het artikel

Het mysterie van de 9 dode hikers

10-05-2019 om 15:11
Lees het artikel