Actueel

In samenwerking met:

Hallo lente: het is voorlopig gedaan met de harde wind en regen

In aanloop naar de lente – donderdag is het officieel zover – nemen we afscheid van de harde wind- en regenbuien. "Het ziet ernaar uit dat het de komende anderhalve week droog blijft. Ook de harde wind is verleden tijd", vertelt Maurice Middendorp van Buienradar.

15 graden

Deze week loopt de temperatuur op tot maar liefst 15 graden. "Op de momenten dat de zon doorkomt, is het heel lekker. Doordat er weinig wind staat, krijg je meteen een lentegevoel."

Toch zal de bewolking doordeweeks nog overheersen. Je terrasdagen kun je daarom beter uitstellen naar het weekend, als de zon zich meer laat zien. "Het weekend zal qua temperatuur iets koeler zijn – een graad of 12 – maar zolang je een beetje beschut zit, kun je prima buiten in het zonnetje zitten. De nachtvorst is dan ook voorbij."

Droogteproblemen opgelost

De droogteproblemen in Nederland zijn door de buien de afgelopen twee weken grotendeels verholpen. "Na zo'n droog jaar konden we wel wat regen gebruiken. In het oosten zijn nog wat plekken waar het droog is, maar verder ziet het er goed uit. De boel kan weer in bloei komen."


18 maart 2019 10:53


Ook na stortregen komt zonneschijn

15-06-2019 om 06:59
We hebben vanochtend al een flinke bak met water over ons heen gekregen, op sommige plekken in het westen is zelfs voor een halve maand aan regen gevallen. Maar na (stort)regen komt zonneschijn, stelt weerman Brian Verhoeven van Buienradar ons gerust.
Lees het artikel

Belgisch noodweer trekt vannacht mogelijk over Nederland

14-06-2019 om 15:19
De Belgische weerdiensten waarschuwen voor noodweer vannacht, dat vervolgens 'wegtrekt naar Nederland'. Hier blijven de meteorologen er vooralsnog kalm onder.
Lees het artikel

Eindelijk, zomerweer in aantocht!

14-06-2019 om 05:13
Vandaag en komend weekend trekken er nog een paar fikse buien het land over, maar daarna is het toch echt een paar dagen zomers in Nederland. Op woensdag wordt in het oosten zelfs de 30 graden aangetikt.
Lees het artikel

'Lichtende nachtwolken' gemist? Zo zagen ze eruit

13-06-2019 om 00:27
Op verschillende plekken in het land waren gisteravond en vannacht 'lichtende nachtwolken' te zien. Het bijzondere weersverschijnsel leverde prachtige plaatjes op.
Lees het artikel

Komende nacht kun je bijzondere 'lichtende nachtwolken' zien

12-06-2019 om 14:15
Wie vanavond en vannacht naar de hemel kijkt, kan een mysterieus weersverschijnsel zien: zogenaamde lichtende nachtwolken.
Lees het artikel

Weervrouw Marjon de Hond maakt tv-comeback bij RTL: 'Super'

11-06-2019 om 12:23
Donderdag keert Marjon de Hond, een van de bekendste weervrouwen van Nederland, terug op televisie. Zij zal in de uitzending van EditieNL om 18:15 uur haar eerste weerbericht in dienst van RTL Weer en Buienradar presenteren. 
Lees het artikel

Mooi weer op komst: vrijdag lokaal 27 graden, volgende week wellicht zomers

11-06-2019 om 08:23
Wie vanochtend naar buiten kijkt, zal het nauwelijks geloven, maar het wordt deze week toch echt mooi weer.
Lees het artikel

Marjon de Hond na negen jaar terug als weervrouw bij RTL

11-06-2019 om 08:19
Marjon de Hond keert na negen jaar afwezigheid terug als weervrouw op televisie. Niet bij haar voormalige werkgever NOS maar bij concurrent RTL, zo bevestigde ze dinsdagochtend op Radio Veronica.
Lees het artikel

Ook morgen weer kans op pittige buien met onweer

09-06-2019 om 12:30
We zijn nog steeds niet verlost van de pittige buien. Wie morgen naar buiten wil, doet er goed aan om regelmatig Buienradar te checken. Waar en hoe laat de buien precies gaan vallen, is onduidelijk. "De buien kunnen in een kwartiertje ontstaan", zegt meteoroloog Arjan Willemse van Buienradar.
Lees het artikel

Groep wandelaars getroffen door de bliksem in Schotland

09-06-2019 om 09:46
Een groep wandelaars is gisteren in het westen van Schotland getroffen door de bliksem. Een vrouw van 55 heeft dit niet overleefd.
Lees het artikel