Actueel

In samenwerking met:

Hallo lente: het is voorlopig gedaan met de harde wind en regen

In aanloop naar de lente – donderdag is het officieel zover – nemen we afscheid van de harde wind- en regenbuien. "Het ziet ernaar uit dat het de komende anderhalve week droog blijft. Ook de harde wind is verleden tijd", vertelt Maurice Middendorp van Buienradar.

15 graden

Deze week loopt de temperatuur op tot maar liefst 15 graden. "Op de momenten dat de zon doorkomt, is het heel lekker. Doordat er weinig wind staat, krijg je meteen een lentegevoel."

Toch zal de bewolking doordeweeks nog overheersen. Je terrasdagen kun je daarom beter uitstellen naar het weekend, als de zon zich meer laat zien. "Het weekend zal qua temperatuur iets koeler zijn – een graad of 12 – maar zolang je een beetje beschut zit, kun je prima buiten in het zonnetje zitten. De nachtvorst is dan ook voorbij."

Droogteproblemen opgelost

De droogteproblemen in Nederland zijn door de buien de afgelopen twee weken grotendeels verholpen. "Na zo'n droog jaar konden we wel wat regen gebruiken. In het oosten zijn nog wat plekken waar het droog is, maar verder ziet het er goed uit. De boel kan weer in bloei komen."


18 maart 2019 10:53


RIVM waarschuwt voor smog door paasvuren

18-04-2019 om 13:37
Naar verwachting krijgt heel Nederland vanaf zaterdag te maken met smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is dan 'onvoldoende' tot 'slecht', waarschuwt gezondheidsinstituut RIVM.
Lees het artikel

Dit weekend kans op zomerse temperaturen: 'Smeer je goed in'

17-04-2019 om 13:28
We hebben een heerlijk paasweekend voor de boeg. Morgen komt de zon tevoorschijn en die verdwijnt de dagen daarna niet. Zaterdag kan op sommige plaatsen een zomerse 25 graden worden aangetikt.
Lees het artikel

Zomerse Pasen op komst, temperaturen tot wel 22 graden

14-04-2019 om 17:20
Komend weekend is het Pasen en het weer belooft zonnig en warm te worden. "Het wordt héérlijk weer met temperaturen tot wel 22 graden", zegt meteoroloog Reinier van den Berg.
Lees het artikel

Gebouwen Rio de Janeiro ingestort: 9 doden

14-04-2019 om 04:35
In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn twee gebouwen ingestort. Reddingswerkers hebben inmiddels negen lichamen geborgen uit de puinhopen en er zijn nog zeker vijftien mensen vermist. Tien mensen zijn levend onder het puin vandaan gehaald.
Lees het artikel

Sneeuw in Noord-Groningen: 'Moet niet gekker worden'

13-04-2019 om 07:00
Een bijzonder beeld in Noord-Groningen. Wie daar vanochtend uit het raam keek kon daar sneeuwvlokken zien vallen.
Lees het artikel

Vandaag sneeuw en korrelhagel, donderdag 20 graden

12-04-2019 om 08:15
Vandaag en morgen heb je je winterjas nog hard nodig. Het is koud, veel kouder dan normaal voor deze tijd van het jaar. Maar, nog even doorbijten: eind volgende week kan die jas weer uit. Sterker nog, misschien kan zelfs de korte broek aan. "Ik durf wel te stellen dat het donderdag 20 graden wordt."
Lees het artikel

RTL-weerman over blackout: 'Dit is mijn ergste nachtmerrie'

12-04-2019 om 04:08
RTL-weerman Maurice Middendorp vindt het “hartverwarmend dat mensen zo met me begaan zijn”. Dat stelt hij in een interview met RTL Nieuws.
Lees het artikel

Hartverwarmende reacties na black-out RTL-weerman Maurice

11-04-2019 om 19:10
Op social media stromen de reacties binnen na een black-out van weerman Maurice Middendorp. Tijdens het presenteren van het weer viel hij even stil. "Hartverwarmend dat mensen zo met me begaan zijn", zegt hij na de uitzending.
Lees het artikel