Actueel

In samenwerking met:

Regen zorgt voor hoogwater in Limburg, maar de zon komt eraan

"Deze maand is nu al natter dan we normaal gesproken zouden verwachten in maart", zegt Maurice Middendorp van Buienradar. "Er is 96,7 millimeter regen gevallen in de Bilt. Daar valt gemiddeld in de hele maand maart zo’n 70 millimeter regen."

Door de vele regen moest het waterschap op verschillende plaatsen in Limburg maatregelen nemen. Op diverse plekken langs de Maas zijn pompen en zandzakken geplaatst. In Well en Arcen zijn doorgangen in de Maaskades afgesloten.

Geen nieuwe regen

Rijkswaterstaat verwacht dat de Maas na vandaag weer zakt, omdat in Frankrijk en België geen regen van betekenis meer zal vallen. "Als we naar de vooruitzichten kijken", zegt Middendorp, "zien we dat het vannacht nog even gaat regenen, daarna wordt het droger."

Morgen overdag en dinsdag trekken nog buien over, maar de hoeveelheid regen verschilt erg per regio. "Vanaf dinsdag wordt het droog. Het wordt niet extreem zonnig, er kunnen wat wolken voor de zon zitten. Maar de wind wordt minder en als dan de zon doorbreekt, voelt dat met een graadje of 11 heerlijk aan."

Op vrijdag of zaterdag kunnen we de 15 graden halen. "Dan hebben we dat voorjaarsgevoel weer te pakken."

Grondwater bijna weer op peil

De agrarische sector en de natuur profiteren flink van de regen. De neerslag heeft er ook voor gezorgd dat in de meeste gebieden van Nederland de grondwaterstand weer op peil is.

"Vooral in de gebieden onder zeeniveau is het weer goed, maar in de hogere gedeelten van Nederland is de grondwaterspiegel nog niet helemaal op peil. In de Achterhoek mag best nog water regen vallen."


16 maart 2019 16:45


Ook na stortregen komt zonneschijn

15-06-2019 om 06:59
We hebben vanochtend al een flinke bak met water over ons heen gekregen, op sommige plekken in het westen is zelfs voor een halve maand aan regen gevallen. Maar na (stort)regen komt zonneschijn, stelt weerman Brian Verhoeven van Buienradar ons gerust.
Lees het artikel

Belgisch noodweer trekt vannacht mogelijk over Nederland

14-06-2019 om 15:19
De Belgische weerdiensten waarschuwen voor noodweer vannacht, dat vervolgens 'wegtrekt naar Nederland'. Hier blijven de meteorologen er vooralsnog kalm onder.
Lees het artikel

Eindelijk, zomerweer in aantocht!

14-06-2019 om 05:13
Vandaag en komend weekend trekken er nog een paar fikse buien het land over, maar daarna is het toch echt een paar dagen zomers in Nederland. Op woensdag wordt in het oosten zelfs de 30 graden aangetikt.
Lees het artikel

'Lichtende nachtwolken' gemist? Zo zagen ze eruit

13-06-2019 om 00:27
Op verschillende plekken in het land waren gisteravond en vannacht 'lichtende nachtwolken' te zien. Het bijzondere weersverschijnsel leverde prachtige plaatjes op.
Lees het artikel

Komende nacht kun je bijzondere 'lichtende nachtwolken' zien

12-06-2019 om 14:15
Wie vanavond en vannacht naar de hemel kijkt, kan een mysterieus weersverschijnsel zien: zogenaamde lichtende nachtwolken.
Lees het artikel

Weervrouw Marjon de Hond maakt tv-comeback bij RTL: 'Super'

11-06-2019 om 12:23
Donderdag keert Marjon de Hond, een van de bekendste weervrouwen van Nederland, terug op televisie. Zij zal in de uitzending van EditieNL om 18:15 uur haar eerste weerbericht in dienst van RTL Weer en Buienradar presenteren. 
Lees het artikel

Mooi weer op komst: vrijdag lokaal 27 graden, volgende week wellicht zomers

11-06-2019 om 08:23
Wie vanochtend naar buiten kijkt, zal het nauwelijks geloven, maar het wordt deze week toch echt mooi weer.
Lees het artikel

Marjon de Hond na negen jaar terug als weervrouw bij RTL

11-06-2019 om 08:19
Marjon de Hond keert na negen jaar afwezigheid terug als weervrouw op televisie. Niet bij haar voormalige werkgever NOS maar bij concurrent RTL, zo bevestigde ze dinsdagochtend op Radio Veronica.
Lees het artikel

Ook morgen weer kans op pittige buien met onweer

09-06-2019 om 12:30
We zijn nog steeds niet verlost van de pittige buien. Wie morgen naar buiten wil, doet er goed aan om regelmatig Buienradar te checken. Waar en hoe laat de buien precies gaan vallen, is onduidelijk. "De buien kunnen in een kwartiertje ontstaan", zegt meteoroloog Arjan Willemse van Buienradar.
Lees het artikel

Groep wandelaars getroffen door de bliksem in Schotland

09-06-2019 om 09:46
Een groep wandelaars is gisteren in het westen van Schotland getroffen door de bliksem. Een vrouw van 55 heeft dit niet overleefd.
Lees het artikel