Actueel

Weerbericht

Weerbericht Nederland

Noorden bewolkt, zuiden meer zon

Noorden bewolkt, zuiden meer zon

Geplaatst op woensdag 26 juni 2019 om 23:45 door Maurice Middendorp

De komende dagen zijn er vrij grote verschillen in temperatuur en bewolking in het land. Vanaf vrijdag is het overal vrij zonnig en flink warm. Zondag en de dagen daarna wordt het geleidelijk iets minder warm.

Vannacht breidt bewolking zich uit in zuidelijke richting. In het zuid(oost)en blijft het helder. Het koelt af tot een graad of 14. In het noorden tot 12 graden. De noordenwind neemt af tot zwak of matig.

Donderdag blijft vooral het noordelijk kustgebied gevoelig voor bewolking. In de rest van het land schijnt de zon vaker. Op de Wadden wordt het niet warmer dan 17 graden. In het zuidoosten kan het nog 26 graden worden. Er waait een matige tot vrij krachtige noorden- tot noordoostenwind. 

De dagen daarna is het flink zonnig en blijft het droog. De temperatuur loopt flink op. Op zaterdag wordt het op veel plaatsen ruim boven de 30 graden. Ook zondag is het nog warm zomerweer. Vanaf maandag wordt het met een graad of 22 minder warm.

image description
Maurice Middendorp
Sinds 2013 actief als meteoroloog bij Buienradar. Vanaf 2015 ook als presentator van weerberichten op tv en internet. Daarnaast ex-luchtvaartmeteoroloog bij defensie.

Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur 17°
Maximale temperatuur 21,9°
Minimale temperatuur 10,8°
Laagst gemeten temperatuur
Jaartal laagst gemeten temperatuur 1923
Hoogst gemeten temperatuur 32,9°
Jaartal hoogst gemeten temperatuur 1976