Actueel

Weerbericht

Zonnig en schraal

Geplaatst op zaterdag 17 november 2018 om 09:00 door Arjan Willemse

Het weekend verloopt stralend zonnig en droog. Wel is het soms guur met een stevige oostenwind. In de nieuwe week komt er meer bewolking en neemt de kans op een beetje regen of natte sneeuw toe!

Vanmorgen is het stralend zonnig, maar op de meeste plaatsen wel erg fris! Vanmiddag blijft de zon uitbundig schijnen en loopt de temperatuur op naar 7 graden in het noorden tot 10 graden in het zuiden van het land. De stevige oostenwind zal het door het gevoel een stuk kouder maken. 

Vanavond en vannacht is het helder en koelt het fors af. In bijna het hele land gaat het licht vriezen. Verder blijft er vooral aan zee behoorlijk doorwaaien.

Morgen is het opnieuw een stralend zonnige dag. De temperatuur loopt op naar een graad of 7, maar door de stevige oostenwind zal het weer een stuk kouder aanvoelen. Pas aan het eind van de middag of begin van de avond trekken er vanuit het noordoosten wolkenvelden het land binnen. 

De dagen erna heeft de bewolking de overhand en gaan we de zon een stuk minder vaak zien. Met name op woensdag kan er ook een beetje regen of natte sneeuw vallen. In de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt en overdag loopt de temperatuur op tot een graad of 4. Doordat er steeds een stevige noordoostenwind blijft staan zal het guur aanvoelen!

image description
Arjan Willemse
Sinds 2017 als junior Meteoroloog actief voor het weekendteam van Buienradar. Daarnaast student van de Bachelor Bodem, Water & Atmosfeer aan de Wageningen Universiteit.

Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 6,5 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 9,3 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 3,6 °C
Laagst gemeten temperatuur -8,4 op 17 november 1919
Hoogst gemeten temperatuur 14,9 op 17 november 1980