Meteorologen

Maarten Stam

Avatar van  Maarten Stam Sinds 2015 actief als meteoroloog bij Buienradar. Daarnaast als luchtvaartmeteoroloog werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht. Voorheen werkzaam als meteoroloog bij Meteovista en afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit.
 

Wanneer ben je begonnen bij Buienradar?

In november 2015 ben ik begonnen met een stage van vier maanden bij Buienradar en RTL weer en verkeer. Sinds december 2015 werk ik ook in het weekend als junior meteoroloog.

Kort overzicht van de loopbaan

Na mijn VWO diploma gehaald te hebben ben ik in 2011 begonnen met de bachelor opleiding Bodem, water en atmosfeer aan de Wageningen Universiteit. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de master Earth and Environment waarin ik mij specialiseer in de richting van de meteorologie. Naast mijn opleiding heb ik ook al enige ervaring in de weerkamer. De afgelopen drie jaar ben ik werkzaam geweest bij weeronline en daar heb ik mij voornamelijk beziggehouden met redactionele taken, zoals weersverwachtingen maken voor de website, radio, tv en kranten.

Wat is er zo leuk aan het vak?

Het weer is vaak hét gesprek van de dag en elke dag is anders, ook al zijn het soms maar kleine veranderingen. Veel mensen zijn afhankelijk van het weer en een goede weersverwachting maken, met de veranderingen in het Nederlandse klimaat, is daarom des te leuker! Daarnaast kan ik enorm genieten van de extreme weerssituaties. Als in de winterperiode een dag sneeuw wordt verwacht kan ik daar, in tegenstelling tot vele anderen, erg enthousiast van worden en volg ik het weer dan ook op de voet. Hetzelfde geldt voor fikse onweersbuien in de zomer of een leuke herfststorm!