Actueel

Zomertijd met bijna zomerse temperaturen!

Komende nacht gaat de zomertijd weer in! Vergeet dus niet om komende nacht de klok een uurtje vooruit te zetten. Toevallig (of niet?) lijkt het voor het weer ook zomertijd te worden. Waarschijnlijk wordt volgende week voor het eerst de grens van 20 graden gehaald!

Vergeet niet de klok een uurtje vooruit te zetten komende nacht!

Lenteachtig, maar niet heel zacht

De afgelopen dagen waren voor het gevoel al lenteachtig, maar een terrasje pakken zat er nog niet echt in. Het was met temperaturen rond 13 graden al niet heel warm, maar een stevige noordoostenwind maakte het voor het gevoel nog wat frisser. En ook op zaterdag is dat het geval.

Het zonnige, maar relatief frisse weer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Daar omheen staat een stevige noordoostelijke stroming, waarmee relatief frisse lucht wordt aangevoerd.

Om een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden wordt op zaterdag met een noordoostelijke stroming vrij frisse lucht aangevoerd.

De opmaat naar hogere temperaturen

De komende dagen gaat de temperatuur dus flink in de lift. Daarvoor moet de aangevoerde lucht wel uit warmere gebieden komen. Dus vanuit het zuiden in plaats van het noordoosten. Dat is ook wat de komende dagen gaat gebeuren. 

Het hogedrukgebied boven de Britse Eilanden verplaatst zich dinsdag namelijk richting de Alpen. Aan de westkant van dit hogedrukgebied komt daarmee een zuidwestelijke stroming te staan. Met deze zuidelijke stroming wordt warmere lucht vanuit Spanje naar Nederland gevoerd.

Het hogedrukgebied boven de Britse Eilanden verplaatst zich op dinsdag naar de Alpen. Daarmee komt de weg vrij voor een zuidwestelijke stroming.

Richting 20 graden

Door de aanvoer van warmere lucht loopt de temperatuur steeds verder op. Is het op zondag gemiddeld 13 graden, op donderdag liggen de maxima gemiddeld rond 18 graden met in het zuidoosten waarschijnlijk temperaturen van boven 20 graden! Daarbij schijnt de zon vaak, maar vooral op woensdag is de kans op bewolking groter.

De temperatuur loopt de komende werkweek op naar misschien wel 20 graden op donderdag!

Hooikoorts

Het warme voorjaarsweer is voor veel mensen fijn, maar voor mensen met hooikoorts is het even doorbijten. Omdat er tot vrijdag nauwelijks neerslag op het programma staat, blijven veel pollen in de lucht aanwezig. Daarmee lijkt de situatie voor mensen met hooikoorts de komende dagen slecht te blijven. 

Mooi weer dus om van de lente te genieten. Maar voor hooikoortspatiënten is het even doorbijten!


25-03-2017 om 10:30 door Lars van Galen

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...