Actueel

Weervrouw laat zich opsluiten

Free a Girl

Free a Girl is een stichting die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Ze zijn werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Nederland, Nepal en Thailand. De afgelopen 9 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van 4.151 meisjes uit bordelen in Azië (update: 1-10-2018).

Lock me Up

Free a Girl organiseert sinds 2011 “Lock me Up – Free a Girl”, als onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie, met als doel om met heel Nederland nog veel meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Tijdens de 7de editie van Lock me Up – Free a Girl, maandag 14 mei tot en met zaterdag 19 mei 2018, zullen er bij restaurants en bedrijven door heel Nederland hokjes van 1 bij 2 meter staan. De hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen. Deelnemers laten zich bewust 12 uur lang opsluiten en zamelen elk €2.500 in.

Nicolien Kroon

Onze weervrouw Nicolien laat is opsluiten in Roosendaal bij restaurant de Bonnefooi. Ze zit van 11.00-23.00 uur opgesloten in een hokje. Ze krijgt die dag alleen water en om 17.00 uur een kommetje rijst. Elke twee uur mag ze er even uit voor een sanitaire pauze. Tijdens haar opsluiting heeft ze een paar leuke acties. Zo mag je voor 5€ met haar op de foto, verloot ze verschillende tegoedbonnen, staan er verschillende items op haar Lock me Up-pagina. Je kan bijvoorbeeld bieden op een uitgebreide rondleiding bij RTL/Buienradar. Verder kun je ook geld doneren door langs te gaan of via haar pagina.

Social media

Nicolien is vandaag te volgen op verschillende social media zoals Twitter, Instagram en Facebook.


17-05-2018 om 12:00 door Nicolien Kroon


 
Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...