Actueel

Een rondje Europa

In eigen land is het de komende dagen prima zomerweer. Goed nieuws voor de vakantieganger in eigen land. Maar hoe zit het eigenlijk met het weer in de rest van Europa?

Voor mooi zomerweer kunnen we deze week eigenlijk alle kanten op. In een groot deel van het Europese vasteland is het de komende dagen prima zomerweer met veel zon, waarbij de temperaturen op veel plaatsen de magische grens van 30 graden doorbreken. Dat geldt voor de Benelux, Duitsland, Frankrijk, de Alpenlanden, maar ook op de Britse eilanden is het vrij zonnig en warm met temperaturen veelal tussen de 19 en 25 graden. Vanaf woensdag wordt de warmte verdreven met stevige regen- en onweersbuien. 

Volop genieten op de stranden aan de Middellandse Zee. Foto: Guus van de Wetering, Empuriabrava.

Landen rond de Middellandse Zee

Op de stranden rond de Middellandse Zee is het volop genieten van de zon en hoge temperaturen. Op de meeste plaatsen stijgt de temperatuur tot ruim boven de 30 graden. In het binnenland van Spanje is het nog wat heter met temperaturen tot 40 graden. In Portugal is het de komende dagen wat koeler met 22 tot 30 graden.

In het noorden van Griekenland wordt vandaag een flinke hoeveelheid neerslag verwacht. 

Delen van Griekenland en Turkije moeten zich schrap zetten voor flinke regen- en onweersbuien. Vandaag krijgt met name het noorden van Griekenland het zwaar te verduren. In 24 uur tijd kan daar plaatselijk meer dan 200 mm regen vallen. Deze hoeveelheid valt in Nederland normaal gesproken in 3 maanden tijd. Morgen trekken deze onweersbuien verder naar het noorden van Turkije (omgeving Istanbul) en ook daar kan er plaatselijk 150 mm naar beneden komen. De zuidelijke stranden blijven grotendeels gespaard.

Scandinavië

Het is vandaag nog wisselvallig in het noorden van Europa, maar ook daar krijgt deze week het hogedrukgebied wat meer invloed. De zon komt er de komende dagen beter bij en met een temperatuur van 20-26 graden is het aangenaam. Het uiterste noorden blijft nog wel wat wisselvallig. Het mooie weer is wel van korte duur, komend weekend wordt het opnieuw wisselvallig. 

Blijf je in Nederland? Klik dan hier voor het uitgebreide weerbericht.


17-07-2017 om 14:15 door Daan Koop


 
Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...