Actueel

Maartse warmte!

Met een warme zuidelijke wind in combinatie met de zon wordt het vandaag ongekend warm. Op deze 30e dag van maart bereikt het kwik op veel plaatsen 20 graden. Wordt deze waarde in De Bilt gehaald, dan is officieel sprake van de eerste landelijk warme dag van dit jaar.

Afgelopen weekeinde en begin van deze week was het stralend zonnig weer. De temperatuur liep ook al aardig op, waarmee het lentegevoel bij de meeste mensen wel is opgebloeid. Gisteren was een licht dipje in het weerbeeld te bespeuren. De dag verliep bewolkt, met hier en daar gemiezer. Koud was het overigens met 15 graden zeker niet. Normaal is het in maart overdag een graad 11, dus ondanks het bewolkte weer was het gisteren zacht te noemen.

Vandaag gaat het echt los! De temperatuur stijgt met gemak naar waarden rond 20 graden en de zon doet vooral vanmiddag goede zaken. Er zou maar zo een record kunnen sneuvelen. Het dagrecord in De Bilt stamt uit 1911, toen het 21,3 graden werd (op 30 maart). Vandaag is de verwachting dat de temperatuur daar dichtbij komt, zo niet er net overheen gaat. 

Hoe bijzonder is het eigenlijk dat het zo warm is eind maart? In de uitzending van vandaag geeft weerman Dennis Wilt antwoord op deze vraag en behandelt ook koude extremen:


30-03-2017 om 11:15 door William Huizinga

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...