Actueel

Buien tijdens Vierdaagse

De zomer is weer terug in het land en dat precies tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De temperatuur liep gisteren flink op tot tropische temperaturen. De tropische warmte is inmiddels door onweersbuien verdreven. Vrijdag belooft de intocht zeer fraai te verlopen.

Een hete tweede dag

Op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse liep de temperatuur snel op. Rond het middaguur was het al bijna tropisch warm (30 graden). Zeker in de binnenstad was het nog een paar graden warmer door het stadseffect. Ondanks de hitte, was het een vrij normale Vierdaagsedag voor de medische dienst. Mensen gaven gehoor aan alle waarschuwingen die op voorhand waren gedaan: drink voldoende, smeer je goed in en draag een hoofddeksel. 

De enkele onweersbuien die in de middag verspreid over het land vielen, bleven grotendeels uit de buurt van Nijmegen. Daardoor verliep de dag voor de lopers droog. 

Met deze temperaturen is op deze manier wat verkoeling krijgen geen overbodige luxe. Foto: Ton Wesselius, Nijmegen.

Onweersbuien

Vannacht hebben de lopers het bij de start van de derde dag niet droog gehouden. Net op dat moment trokken een aantal stevige onweersbuien over de regio Nijmegen. Ook vandaag overdag moeten de lopers nog rekening houden met een enkele regen- of onweersbui. De kans op onweer neemt in de loop van de dag wel af. De laatste hitte wordt vandaag de deur uitgewerkt en met een graad of 24 is het qua temperatuur al een stuk aangenamer.

We krijgen te maken met wisselend zomerweer met enkele buien en teruglopende temperaturen.

Fraaie intocht

Op vrijdag, de laatste dag van de Vierdaagse, schijnt de zon afgewisseld door stapelwolken. Het belangrijkste gegeven voor die dag: het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tijdens de intocht op de Via Gladiola rond 23 graden en dus zullen velen afreizen naar Nijmegen om de wandelaars binnen te halen.

Wat een meevaller: tijdens de intocht op vrijdag blijft het droog met zonnige perioden.

Weekendweer

In het weekend komt de wisselvalligheid terug en vallen van tijd tot tijd buien. Op zaterdag is het nog vrij warm met maxima tot plaatselijk 25 graden. Vanaf zondag wordt het koeler met temperaturen van amper 20 graden. 

Voor het uigebreide weerbericht, klik hier.


20-07-2017 om 09:00 door Daan Koop


 
Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...