Actueel

Het wordt warmer, maar....

De lente is compleet losgebarsten! Het afgelopen weekend was het, op een aantal gebieden na, flink genieten van de zon en de verder oplopende temperaturen. Ook vandaag is er geen vuiltje aan de lucht. Houden we dat ook zo?

Het zonnetje scheen lekker de afgelopen dagen, maar de wind maakte het voor het gevoel nog wel wat fris. Waar de wind vandaan komt bepaalt ook mede hoe warm het wordt, maar ook het seizoen speelt daarin een belangrijke rol. Als we bijvoorbeeld in de winter te maken hebben met een oostenwind, staat dat vaak garant voor koud, vriezend weer. Krijgen we in de zomer te maken met een oostenwind dan kunnen we vaak rekenen op warm, zonnig zomerweer (tot aan de stranden aan toe). In de lente zitten we in een overgangsfase en kan het met een oostelijke wind nog wat fris zijn.

Vanochtend was er weer een prachtige zonsopkomst te zien. Heldere nachten betekende de afgelopen ook temperaturen dicht bij het vriespunt en soms zelfs autoruiten krabben. Maar vaak volgt een mooie zonnige dag!

Niet alleen wij mensen genieten optimaal van de zon, ook deze lammetjes kunnen hun geluk niet op.

En ook de vlinders laten zich weer zien!

Kortom: genieten! Maar hoelang?

Ook vandaag hebben we nog te maken met en oost- tot zuidoostelijke aanvoer en daar komt wel al iets warmere lucht vandaan. De wind draait steeds verder naar het zuiden en dat betekent hogere temperaturen, maar blijft het dan ook zonnig? In onderstaande video geeft weerman William Huizinga je het verlossende antwoord en of we de rokjes uit de kast kunnen toveren of toch het regenpak: 


27-03-2017 om 14:45 door Maarten Stam

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...