Actueel

Eerste zomerse dag van augustus

Sinds 19 juli is de temperatuur op het landelijk weerstation in De Bilt niet meer op 25 graden of hoger uitgekomen. Na ruim een maand wachten konden we vandaag eindelijk weer genieten van een landelijke zomerse dag.

Zomerse dagen in augustus

Vandaag hebben we de eerste zomerse dag van de maand augustus kunnen noteren. Normaal telt augustus gemiddeld zeven zomerse dagen in De Bilt. Daarnaast kunnen we normaal ook nog twee tropische dagen noteren waarbij het 30 graden of warmer wordt. Dit jaar komen we er tot nu toe dus bekaaid vanaf en het is nog maar de vraag of er meer officiële zomerse dagen kunnen worden bijgeschreven deze maand. Als dat niet gebeurt, dan is 1993 de laatste keer dat we in augustus zo weinig officiële zomerse dagen hadden. Toen werd de 25 graden in De Bilt zelfs geen enkele keer gehaald.

Vorig jaar

Ook vorig jaar hebben we lang moeten wachten op de eerste zomerse dag van augustus. Ook toen kwam de temperatuur pas op 23 augustus weer boven de 25 graden uit in De Bilt. Dat was de opmaat voor een mooie zomerse periode waarin zes zomerse dagen konden worden genoteerd, waarvan er zelfs twee tropisch warm verliepen. 

Drukte op de stranden vorig jaar. Toen werd het zelfs tropisch warm. Foto: Gerard Boukes, Zandvoort.

Laatste week

Of dat dit jaar ook gaat gebeuren? Nee, maar we hebben de komende dagen niets te klagen. Na vandaag doet de temperatuur weliswaar een stapje terug en zullen we landelijk de 25 graden niet meer halen. Het blijft wel zomers met zonnige perioden, slechts een enkele bui en temperaturen tussen 20 en 25 graden. Zeker geen slechte vooruitzichten voor de laatste week van augustus.

De uitgebreide weersverwachting vind je hier.


23-08-2017 om 15:45 door Daan Koop

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...