Actueel

Wintersport: zacht en wisselvallig

De voorjaarsvakantie is voor Noord-Nederland volop in gang, maar het weer doet weinig denken aan het voorjaar. Het is wisselvallig met af en toe regen en iets later in de week ook veel wind. Ook de mensen die in al in de wintersportgebieden te vinden zijn of er nog naar toe gaan, moeten rekening houden met een wisselvallig weertype.

Gisteren nam geleidelijk de bewolking al toe in de Alpen (ook te zien op onderstaand satellietbeeld). Vandaag volgde er dan ook al behoorlijk wat neerslag. Met een sneeuwvalgrens rond de 2000 meter, was dat op veel plekken in de vorm van regen. Slecht nieuws voor de wintersporters daar.

Een satellietbeeld van gisteren. In een groot deel van de Alpen was het prachtig weer, al was de naderende bewolking al wel te zien aan de noordkant. Bron: NASA

Naast de neerslag en de hoge temperaturen, staat er ook nog eens af en toe een stevige wind. De kans op lawines wordt hierdoor een stuk groter. In sommige gebieden geldt nu een code oranje.

Blijft het zacht? 

De sneeuwvalgrens ligt nu nog rond de 2000 meter. Vrijdag ligt deze grens al op een paar honderd meter. Dit betekent dat, als er neerslag valt, dit tot in de dalen in de vorm van sneeuw zal zijn. Wil je weten hoeveel sneeuw we kunnen verwachten in de Alpen? Bekijk dan onderstaande video:


21-02-2017 om 16:00 door Daan Koop

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...