Actueel

Krokusvakantie, op naar de sneeuw!

In Nederland is het even gedaan met de winter met temperaturen rond 10 graden in de plus. De winter moet iets hogerop gezocht worden en dat is wat veel mensen vanaf morgen gaan doen. In Noord-Nederland begint morgen de voorjaarsvakantie en dat is reden om naar de bergen af te reizen voor de wintersport.

In totaal reizen zo'n 400.000 Nederlanders de komende weken naar de wintersportgebieden. Noord-Nederland is het eerst aan de beurt. De meeste mensen gaan naar Oostenrijk, maar ook Frankrijk en Duitsland zijn populair. Hoe zit het in deze gebieden met de sneeuwcondities? En gaat er nog verse sneeuw bij vallen?

 

Satellietbeeld van vandaag; de besneeuwde Alpen zijn goed te zien. Vandaag is het daar perfect skiweer onder een strakblauwe hemel. Bron: NASA 

Zwakke storing

Vandaag is het prachtig weer in veel wintersportgebieden met strakblauwe luchten. Wel is het wat aan de warme kant. Hier komt echter verandering in. Een zwakke storing zorgt er voor dat het vanaf morgenochtend gaat sneeuwen in delen van de Alpen, maar ook delen van Tsjechië. Een vers laagje sneeuw net voor de krokusvakantie, dat is alvast een goed begin van de wintersportvakantie. Wil je weten waar precies en hoeveel sneeuw er gaat vallen? Bekijk dan onderstaande video: 


16-02-2017 om 12:30 door Daan Koop

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...