Enige tijd buiige regen en koel

Geplaatst op zaterdag 5 september 2015 om 08.41 door Ed Aldus.

Vandaag trekt een zone met enige tijd buiige regen van noordwest naar zuidoost over het land. Ook valt er nog een enkele losse bui. In de loop van de middag kan de zon vanuit het noordwesten af en toe tevoorschijn komen. In het zuidoosten blijft het tot de avond grijs. Middagtemperatuur 16°C. Er staat een matige en aan zee krachtige westen tot noordwestenwind, windkracht 4 tot 6.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog, in het kustgebied is de kans op een bui nog het grootst. Langs de kust waait een krachtige en in het noordelijk kustgebied harde noordwestenwind, windkracht 6 of 7.    

Zondag verloopt grijs met vooral in de loop van de middag vanuit het noordwesten af en toe lichte regen. Met een middagtemperatuur van slechts 15°C is het 5°C te koud voor de tijd van het jaar. Er waait een matige en in het kustgebied eerst nog krachtige en in het noordelijk kustgebied harde noordwestenwind, kracht 4 tot 7. In de middag zal de wind langs de kust in kracht gaan afnemen.

Volgende week krijgen we te maken met een flinke weersverbetering. Vanaf dinsdag komt er meer zon, blijft het droog en wordt het warmer. Middagtemperatuur oplopend naar 21°C.Ed Aldus

Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.Meerdaagse weersverwachting

zondag

15° / 11°
maandag

16°/17° / 12°/13°
dinsdag

17°/18° / 9°/11°
woensdag

18°/19° / 9°/11°
donderdag

19°/21° / 10°/11°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 16,6 °C
Maximumtemperatuur: 21,5 °C
Minimumtemperatuur: 11,5 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  4,4 °C (5 september 1971)
Hoogste temperatuur  34,2 °C (5 sep 1949)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

Weervideo 5 september 2015 - 0:10

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Buienradar EU

Buienradar Europa

Zonradar

Zonneradar

Satelliet Nederland

Satelliet

Regenverwachting EU

Regenverwachting Europa

Temperatuur EU

Drukverwachting Europa

Actuele windkaart

Drukverwachting Europa