Tamelijk bewolkt weer

Geplaatst op dinsdag 24 mei 2016 om 05.58 door Jan Visser.

Zo zonnig als mei begon, zo somber is het nu. Vanaf donderdag laat de zon zich weer wat vaker zien en loopt ook de temperatuur verder op. In het weekeinde is het ruim 20 graden, maar dan neemt wel de kans (onweers)buien toe.

Vanochtend is het overwegend bewolkt en zeer lokaal kan er nog wat lichte regen vallen. De noordwestenwind is aan de kust soms vrij krachtig.

Vanmiddag verandert er niet veel. Wolkenvelden blijven een stempel op het weerbeeld drukken en op enkele plaatsen is een buitje mogelijk. De temperatuur komt uit op circa 15 graden. De noordwestenwind is zwak tot matig en aan zee af en toe vrij krachtig.

Vanavond en vannacht blijft het vrijwel overal droog, maar aanhoudend bewolkt. Onder de wolkendeken wordt het niet kouder dan 11 graden en de zwakke tot matige wind draait naar het westen.

Morgen is de kans op neerslag klein en de zon komt er in de middag hier en daar aan te pas. Van brede opklaringen is waarschijnlijk nog geen sprake. Wel gaat de temperatuur omhoog. In het oosten en noordoosten kan het, vooral daar waar de zon tevoorschijn komt, 19 tot 20 graden worden. Aan zee wordt het 14 tot 15 graden. De wind is zwak uit het zuidwesten.

De dagen daarna kan er soms een bui vallen, maar over het algemeen is het droog met nu en dan zonneschijn. De temperatuur komt op vrijdag op veel plaatsen iets boven 20 graden uit. Het weekeinde verloopt vrij warm. De onstabiliteit neemt echter toe met als gevolg een toenemende kans op enkele regen- en onweersbuien. Vooral zondag kan er plaatselijk weer veel neerslag gaan vallen.Jan Visser

Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Noord-Holland.Meerdaagse weersverwachting

dinsdag

15° /
woensdag

17° / 11°
donderdag

17°/20° / 8°/10°
vrijdag

19°/22° / 10°/12°
zaterdag

19°/23° / 10°/13°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 15,5 °C
Maximumtemperatuur: 20,4 °C
Minimumtemperatuur: 9,9 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  -0,4 °C (24 mei 1905)
Hoogste temperatuur  33,6 °C (24 mei 1922)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

Weervideo 24 mei 2016 - 0:05

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Buienradar Europa

Buienradar Europa

Satelliet Nederland

Satelliet

Actuele wind

Windstoten Nederland

Regenverwachting EU

Regenverwachting Europa

Temperatuur EU

Drukverwachting Europa

Pollen Nederland

Pollen

 

Besteenpopulairste Weerenverkeer