Nog steeds enkele buien in vooral het westen

Geplaatst op donderdag 26 november 2015 om 05.47 door Jan Visser.

De kustprovincies zijn vandaag nog niet buivrij. In het binnenland is dat op de meeste plaatsen wel het geval. Vrijdag is het bewolkt en in het noordwesten valt motregen.

 

Vanochtend kunnen tijdens de spits bruggen en viaducten lokaal glad zijn. Dat is hoofdzakelijk in het binnenland het geval. In het noorden en vooral het westen komen buien voor.

Vanmiddag is er in de kustprovincies nog steeds kans op een enkele bui. In het binnenland blijft het vrijwel overal droog. Bovendien komt de zon er nu en dan aan te pas. De temperatuur komt uit op circa 8 graden. De wind is boven land zwak tot matig uit het westen: aan de kust staat een noordwestenwind. Vanavond krimpt de wind naar zuidwest tot zuid.

 

Morgen is het over het algemeen bewolkt en in de noordwestelijke helft van het land valt van tijd tot tijd motregen. In het oosten en zuidoosten begint de dag plaatselijk met mist of lage bewolking. Daar ook lage minima namelijk rond het vriespunt. Vrijdagmiddag wordt het in het noordoosten niet warmer dan 5 graden. In het westelijk kustgebied zijn maxima tot 9 graden mogelijk. De zuiden- tot zuidwestenwind wordt aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig en in de avond hard.

 

De dagen daarna is het wisselvallig weer met over het algemeen veel wind. Toch laat zaterdag en zondag ook de zon zich enige tijd zien. De temperatuur loopt op en kan maandag op 12 tot 13 graden uitkomen.

 Jan Visser

Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Noord-Holland.Meerdaagse weersverwachting

vrijdag

/
zaterdag

7°/8° / 4°/5°
zondag

9°/11° / 4°/5°
maandag

12°/13° / 6°/9°
dinsdag

8°/11° / 5°/8°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 5,6 °C
Maximumtemperatuur: 8,1 °C
Minimumtemperatuur: 2,5 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  -5,3 °C (26 november 1921)
Hoogste temperatuur  14,1 °C (26 nov 1983)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

Weervideo 26 november 2015 - 8:20

rss

Nieuws

Weerupdates

  • @stephanwierenga De verwachtingen worden steeds hoger ;) Thanks man!!

  • Pas op voor lokale #gladheid #landinwaarts tijdens de vroege ochtend. Lokaal ook mist. Verder paar kustbuitjes, maar ook zon. 9 gr

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen