Koud en enkele mistbanken

Geplaatst op dinsdag 3 mei 2016 om 23.41 door Jennifer Faber.

Dankzij een hogedrukgebied wordt het de komende dagen voor zonnig lenteweer. Met een zuidoostelijke stroming wordt droge, warme lucht aangevoerd. In het weekend wordt het plaatselijk zomers warm.

Vannacht is het vrij helder. Alleen in de kustprovincies drijven wat wolken binnen. In het noorden en oosten kunnen enkele mistbanken ontstaan. Daar wordt het  koud met op uitgebreide schaal vorst aan de grond. De minima lopen uiteen van rond het vriespunt in het noordoosten tot 5 graden langs de kust. Er staat nauwelijks wind.

Woensdag lossen de mistbanken snel op en is het eerst vrij zonnig en droog. Geleidelijk ontstaan er stapelwolken, vooral net landinwaarts. Een kleine pechbui is daarbij einde van de middag niet uitgesloten, maar verder is het droog. In het oosten en zuidoosten blijft het vrij zonnig.  De middagtemperatuur komt uit tussen 13 graden op de Wadden tot plaatselijk 17 graden in het binnenland. Er staat weinig wind en dus zal het warmer aanvoelen. Langs de kust steekt in de middag een wind vanaf zee op en wordt het iets frisser.

De dagen daarna kunnen we genieten van heerlijk weer met volop zon en dagelijks hogere temperaturen. Op Bevrijdingsdag/Hemelvaartsdag is het stralend en wordt het lokaal al 20 graden . Komend weekend komt plaatselijk de magische grens van 25 graden in zicht en dat zijn zomerse waarden! Bent u er al klaar voor?Jennifer Faber

Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen media- en gladheidsmeteoroloog bij Meteovista, de laatste jaren actief in het onderwijs.Meerdaagse weersverwachting

woensdag

15° /
donderdag

19° /
vrijdag

21°/22° /
zaterdag

23° / 11°
zondag

22°/24° / 11°/12°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 11,8 °C
Maximumtemperatuur: 17,1 °C
Minimumtemperatuur: 5,2 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  -3,7 °C (4 mei 1929)
Hoogste temperatuur  26,3 °C (4 mei 1949)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

Weervideo 4 mei 2016 - 0:05

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Satelliet Nederland

Satelliet

Actuele wind

Windstoten Nederland

Pollen Nederland

Pollen

Buienradar Europa

Buienradar Europa

Regenverwachting EU

Regenverwachting Europa

Temperatuur EU

Drukverwachting Europa

 

Besteenpopulairste Weerenverkeer