Weersverwachting vandaag en morgen

Onstuimige dag met veel regen en vanmiddag en vanavond zware windstoten

Vandaag wordt het onstuimig. Van het westen uit gaat het regenen en vanmiddag trekt een actieve buienlijn van west naar oost over het land. Er kunnen daarbij stevige buien met zware windstoten en onweer voorkomen. Achter de buienlijn klaart het enigszins op, wel afgewisseld met buien mogelijk met hagel, onweer en (zware) windstoten. De temperatuur komt uit op 14 of 15 graden. De zuidwestenwind neemt in de ochtend toe naar matig of vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. In de middag draait de wind naar west tot noordwest en neemt aan zee toe naar stormachtig, kracht 8 en vanavond in het noordelijk kustgebied mogelijk tot een noordwesterstorm, kracht 9. Aan de kust komen vanaf het middaguur zware windstoten voor tussen de 80 en 100 km/uur, later in de middag en avond kunnen er ook verder landinwaarts zware windstoten voorkomen.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en er komen nog enkele buien, mogelijk met onweer, voor. De temperatuur ligt rond de 9 graden. De wind is west tot noordwest en matig of vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk enige tijd storm, kracht 9. Nog steeds komen er zware windstoten voor tussen de 80 en 100 km/uur.

Woensdag overdag is er met name in het noorden veel bewolking. Er valt van tijd tot tijd buiige regen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 12 graden. De wind is west tot noordwest en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard en in het Waddengebied eerst nog stormachtig, 8. In de middag neemt de wind geleidelijk af. (Bron: KNMI)

Opgesteld op dinsdag 21 oktober 2014 om 07.21 uur.Meerdaagse weersverwachting

woensdag

12° /
donderdag

14° / 9°/10°
vrijdag

14°/15° / 11°/12°
zaterdag

14°/16° / 11°/12°
zondag

14°/15° / 9°/12°


Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 10,5 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 14,7 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 6,1 °C
Laagst gemeten temperatuur -3,1 °C op 21 oktober 1908
Hoogst gemeten temperatuur 20,1 °C op 21 okt 1977


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
3 daagse neerslagverwachting
3 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het dagelijks weerbericht wordt opgesteld door het KNMI en geeft de weersverwachting weer van de komende dagen. Nederland kent een zeeklimaat, dat men gematigd noemt. Nederland kent geen strenge winters of hete zomers. Doordat de wind vaak van zee afkomstig is, heeft de zee veel invloed op het klimaat van Nederland. De zee blijft lang warm en koelt niet snel af. De wind voert daarmee vaak zachte lucht aan over Nederland. Hoe warmer deze lucht hoe meer vocht uit de zee wordt opgenomen en daarmee hoe meer kans op buien en regen. U ziet deze buien en regen op de buienradar.

Weervideo 21 oktober 2014 - 7:55

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Zonradar

Zonneradar

Satelliet Nederland

Satelliet Nederland: Zon of wolken?

Europa kaart

Buienradar Europa

Regenverwachting

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur

Drukverwachting Europa

Windkaart Nederland

Windkaart Nederland