Zonnig en droog

Geplaatst op zaterdag 18 april 2015 om 14.48 door Melody Sturm.

Vandaag is het zonnig en blijft het droog. In het binnenland ontstaan vanmiddag slechts een paar vriendelijke stapelwolkjes, maar daar zal de zon vrijwel geen hinder van ondervinden. De temperatuur loopt op naar 10 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 16 graden in het binnenland. De noordoostelijke wind neemt toe tot matig en langs de zuidwestkust tot vrij krachtig.

Vanavond en vannacht trekt vanuit het noorden een gebied met bewolking ons land binnen. In het uiterste zuiden en zuidoosten blijft het nog lang helder. De temperatuur loopt uiteen van 6 graden op de Waddeneilanden tot 2 graden in het zuidoosten van het land. Er waait een zwakke en langs de kust matige wind uit noordelijke richting.

Morgen begint de dag op de meeste plaatsen overwegend bewolkt en kan er in het noorden en noordwesten hier en daar zeer lichte motregen vallen. In het zuidoosten is het wisselend bewolkt. In de loop van de dag zal de zon weer geleidelijk tevoorschijn komen. De middagtemperatuur ligt van noord naar zuid tussen 11 tot 15 graden.  De noordenwind neemt toe tot matig.

De dagen daarna is het zonnig en droog lenteweer, waarbij de temperatuur dinsdag omhoog zal gaan naar een aangename 20 graden in het zuiden van het land.

 Melody Sturm

Sinds januari 2014 als junior Meteoroloog actief voor het weekendteam van Buienradar. Daarnaast student Bodem, Water, Atmosfeer aan de Wageningen Universiteit.Meerdaagse weersverwachting

zondag

14° /
maandag

15°/16° / 2°/3°
dinsdag

17°/18° / 2°/3°
woensdag

13°/17° / 2°/3°
donderdag

13°/17° / 3°/5°


Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 10,2 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 15,5 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 4,6 °C
Laagst gemeten temperatuur -2,3 °C op 18 april 1954
Hoogst gemeten temperatuur 25,3 °C op 18 apr 1949


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
3 daagse neerslagverwachting
3 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het dagelijks weerbericht wordt opgesteld door het KNMI en geeft de weersverwachting weer van de komende dagen. Nederland kent een zeeklimaat, dat men gematigd noemt. Nederland kent geen strenge winters of hete zomers. Doordat de wind vaak van zee afkomstig is, heeft de zee veel invloed op het klimaat van Nederland. De zee blijft lang warm en koelt niet snel af. De wind voert daarmee vaak zachte lucht aan over Nederland. Hoe warmer deze lucht hoe meer vocht uit de zee wordt opgenomen en daarmee hoe meer kans op buien en regen. U ziet deze buien en regen op de buienradar.

Weervideo 18 april 2015 - 18:05

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Zonradar

Zonneradar

Redelijk veel pollen

Hooikoorts? Pollenkaart

Satelliet Nederland

Satelliet Nederland: Zon of wolken?

Europa kaart

Buienradar Europa

Regenverwachting 

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur 

Drukverwachting Europa

Windkaart Nederland

Windkaart Nederland