Perioden met zon en landinwaarts tropisch!

Geplaatst op zaterdag 4 juli 2015 om 10.00 door Ed Aldus.

Vandaag zijn er perioden met zon en vanmiddag bestaat er kans op een lokale regen- of onweersbui. In de namiddag bestaat er in het oosten en noordoosten kans op enkele stevige onweersbuien, mogelijk met hagel, veel neerslag en windstoten. De temperatuur loopt snel op naar 25°C aan zee en mogelijk 36°C langs de oostgrens. Vanmiddag zal de temperatuur vanuit het westen gaan dalen. Eind van de middag is het aan zee nog maar 20°C. De matige zuidoostenwind ruimt in de loop van de dag vanuit het zuidwesten naar het westen tot noordwesten.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en bestaat er in het hele land kans op een lokale regen- of onweersbui. Met een temperatuur tussen 16 en 20°C blijft het zwoel. De wind waait zwak en komt uit een veranderlijke richting.

Zondag schijnt de zon geregeld en blijft het in de ochtend nog vrijwel droog. In de middag verschijnt er meer bewolking en moet vooral landinwaarts verspreid rekening worden gehouden met enkele regen- of onweersbuien. Met een middagtemperatuur van 24°C aan zee tot 30°C in het zuidoosten van het land zal het drukkend warm aanvoelen. De wind waait zwak en is veranderlijk van richting.

Volgende week is het eerst nog zomers warm met de meeste zon op maandag. Vanaf dinsdag bestaat er kans op een lokale regen- of onweersbui. Woensdag wordt het tijdelijk beduidend koeler.Ed Aldus

Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.Meerdaagse weersverwachting

zondag

26° / 18°
maandag

21°/23° / 15°
dinsdag

26°/28° / 13°/15°
woensdag

19°/20° / 16°
donderdag

20°/24° / 14°/15°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 19,0 °C
Maximumtemperatuur: 24,4 °C
Minimumtemperatuur: 12,8 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  3,8 °C (4 juli 1911)
Hoogste temperatuur  33,6 °C (4 jul 1976)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

Weervideo 3 juli 2015 - 23:55

Advertorial

  • Avatar Nicolienkroon

    De zon maakt ons gelukkiger!

    De zon schijnt deze weer dagen volop. En de meeste mensen worden daar opgewekt van. Maar hoe komt dat? Onze eigen meteoroloog Nicolien Kroon legt het uit in deze korte video.
    Lees verder

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Actuele temps

Zonneradar

Zonradar

Zonneradar

Satelliet

Satelliet

Europa kaart

Buienradar Europa

Regenverwachting 

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur 

Drukverwachting Europa

Windkaart Nederland

Windkaart Nederland