Vanmiddag nog buienkansen, vanavond droog

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2015 om 12.55 door Jan Visser.

De buien zijn vanmiddag nog niet uit de lucht. Tevens gaan sommige buien vergezeld van hagel en onweer. Er is echter ook zonneschijn en dan met name in het westelijk kustgebied. Later op de middag en vanavond neemt de kans op buien af. In heftige buien daalt het kwik naar 8 graden. De maxima komen uit op 13 tot 15 graden. De wind waait uit het westen en is matig, langs de kust de kust en op het IJssel- en Markermeer vrij krachtig tot krachtig. Vanmiddag in vooral het binnenland een afnemende wind, krimpend naar zuid tot zuidoost.

 

Zondagnacht trekken er wolkenvelden over maar de kans op regen is klein. De temperatuur zakt in het noorden, waar meer opklaringen voorkomen, naar 5 graden. In de zuidelijke regio’s minima omstreeks 9 tot 10 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied staat een vrij krachtige wind.

 

Zondag overdag is het overwegend meest bewolkt en plaatselijk valt nu en dan wat lichte regen. Reeds in de middag neemt de intensiteit van de regen toe maar zondagavond wordt het in het westen droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 15 tot 16 graden in het westen en 18 tot 20 graden in het oosten en vooral zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwestelijk en matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de loop van zondagmiddag pakt de wind in de kustgebieden door naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.

 

Na het weekeinde blijft het tot woensdag wisselvallig. Daarna voltrekt zich een overgang naar droog, vrij zonnig en warm weer met kans op maxima rond 25 graden op vrijdag.

 Jan Visser

Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Noord-Holland.Meerdaagse weersverwachting

zondag

17° /
maandag

15°/16° / 7°/9°
dinsdag

15°/18° / 9°/11°
woensdag

17°/19° / 10°/14°
donderdag

19°/22° / 9°/11°


Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 13,9 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 18,9 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 8,1 °C
Laagst gemeten temperatuur 0,6 °C op 30 mei 1974
Hoogst gemeten temperatuur 32,3 °C op 30 mei 1944


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
3 daagse neerslagverwachting
3 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het dagelijks weerbericht wordt opgesteld door het KNMI en geeft de weersverwachting weer van de komende dagen. Nederland kent een zeeklimaat, dat men gematigd noemt. Nederland kent geen strenge winters of hete zomers. Doordat de wind vaak van zee afkomstig is, heeft de zee veel invloed op het klimaat van Nederland. De zee blijft lang warm en koelt niet snel af. De wind voert daarmee vaak zachte lucht aan over Nederland. Hoe warmer deze lucht hoe meer vocht uit de zee wordt opgenomen en daarmee hoe meer kans op buien en regen. U ziet deze buien en regen op de buienradar.

Weervideo 30 mei 2015 - 19:55

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Zonradar

Zonneradar

Satelliet Nederland

Satelliet Nederland: Zon of wolken?

Europa kaart

Buienradar Europa

Regenverwachting 

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur 

Drukverwachting Europa

Windkaart Nederland

Windkaart Nederland