Winterweerbericht

vrijdag 27 maart 2015

ER STAAT GEEN ENKELE MAAT MEER OP DE GROTE WARMTE IN MET NAME CALIFORNIA. AL VIER MAANDEN ACHTEREEN RECORDWARM IN SALINAS.

 

Warm, warmer, warmst....er komt maar geen einde aan het tijdperk met bovenmaatse temperaturen in het westen en zuidwesten van de Verenigde Staten. Zo beleefde de 'Golden State' California voor  het tweede opeenvolgende jaar de warmste winter uit de vanaf 1895 daterende meetreeks. De gemiddelde temperatuur gedurende het tijdvak 1 december tot 1 maart bedroeg 9,7 tegen normaal 6,4º. Het record van vorig jaar, winter 2013-2014, was uitgekomen op 8,9º. Met maart op de kalender duurt het uitzonderlijk warme weer voort. Met een maximumtemperatuur van 33,3º registreerde 'downtown' Los Angeles (LA) gisteren, donderdag 26 maart, voor de 5de keer deze maand een maximumtemperatuur van tenminste 32,2 ofwel 90º Fahrenheit. Het grootste aantal dagen met '90 degrees Fahrenheit' stond op 3.

 

Nu al is het zeker dat Los Angeles, San Diego, Santa Barbara en Long Beach de warmste maart ooit in de boeken kunnen noteren. In Salinas staan alle maanden vanaf juli 2014 in de top 10. 'Record warm' zijn december, januari, februari en nu ook maart. Vier maanden op rij dus: een onvoorstelbare thermische prestatie. De hitte duurt de komende dagen voort en voort. Ik ben benieuwd of Death Valley wellicht nog het absolute maartrecord gaat breken. Donderdag werd daar 38,3º gemeten: het record staat op 39,4º. De warmte doet zich ook gelden in staten als Nevada, New Mexico, Montana, Utah, Colorado en South Dakota.

.

Salinas

  

'.

Blik op de stad Salinas.  

.

Weerman Jan Visser, Purmerend, 27 maart 2015, 20:30 uur

.

Weervideo 28 maart 2015 - 0:20

Altijd weer voor een ei!

  • Sunnyklein

    Win de SunnySide Egg Shaper.

    Weet je alles van het weer, de kip en het ei? Doe dan mee en maak kans op een SunnySide Egg Shaper. Daarmee wordt ieder spiegelei een zonnig kunstwerk. klik hier

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Europa kaart

Buienradar Europa

Satelliet Nederland

Satelliet Nederland: Zon of wolken?

Zonradar

Zonneradar

Regenverwachting

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur

Drukverwachting Europa

Windkaart Nederland

Windkaart Nederland