Europa weerbericht

dinsdag 22 april 2014

ER IS EEN EINDE GEKOMEN AAN DE ZEGEREEKS VAN ZOMERSE DAGEN (13 OP RIJ!) IN DE SPAANSE STAD GRANADA. AANGENAME WARMTE OP PAASMAANDAG IN HET ZUIDEN VAN SCANDINAVIË.

 

Er is tijdens het paasweekeinde een einde gekomen aan de 'aprilzomer' in de Spaanse stad Granada. Op paasmaandag bleef de maximumtemperatuur zelfs steken op 15,3º en voor het eerst sinds begin april kwam het eveneens tot regen (14 mm). Van 6 t/m 18 april zijn in Granada middagtemperaturen boven 25, op 7 dagen boven 30º geregistreerd. De gemiddelde maximumtemperatuur gedurende deze 13 dagen op rij bedroeg maar liefst 29,9º (normaal voor de hele maand april is 20,1º) en op de 8ste werd met 32,6º een nieuw warmterecord gevestigd.

Gisteren, tweede paasdag, werd het nog wel plaatselijk 25+ in het oosten van España (Elche 27,0º) en op Mallorca (Son Servera 25,5º). Verspreid over het land kwam het echter tot zware buien. In de Catalaanse provincie Tarragona ving Alforja 54 mm op; in Cortes de la Frontera (provincie Málaga) zat 60 mm in de regenmeter.

 

Uitgezonderd de noordelijke regio's is het met Pasen prima (hogedruk)weer geweest in Noord-Europa. Op 2de paasdag werd zelfs in Finland de grens van 20 graden bereikt. In Salo Kärkkä wees de thermometer maximaal 20,0º aan. In Noorwegen kwam Bergen uit op 20,5, Bygdøy (provincie Oslo) 20,6 en in Zweden zowaar 22,8º in Göteborg. Regen van betekenis viel in en rond de Britse hoofdstad Londen. Op de luchthaven Heathrow zat dinsdagochtend 27 mm in de regenmeter. Onweersbuien waren ook actief bij onze oosterburen. Onder meer bij Trier kwam het tot hagel (zie foto).

 

 

Janvissersweer_Eelde210414

 

 

Imposante buienwolk boven Eelde, 2de paasdag tijdens de avond (bron: Wiendeld Visser)

 

 

Weerman Jan Visser, Purmerend, 22 april 2014, 15 uur

 

Kies een gebied of lees het hele bericht:

- Spaanse costa's

- Algarve

- Balearen- Alpenlanden

- Zuidwest-Zuid-Frankrijk

- Zuidoost-Frankrijk

- Bretagne en Normandië

- Griekse eilanden

- Toscane

- Turkse zuidkust

 

Weersverwachting Alpenlanden


Dinsdag is de meeste zon in Oostenrijk weggelegd voor het zuiden, elders ontstaan meer en meer stapelwolken en kunnen zich buien gaan ontwikkelen die in het noorden vergezeld kunnen gaan van onweer en hagel. Middagtemperatuur 13 tot 22°C in het laagland en 3 tot 6°C op 2000 meter hoogte. Woensdag 23 april blijft het onstabiel met kans op een stevige donderbui en komt er in de temperatuur vrijwel geen verandering. Donderdag is het wisselend bewolkt en kan er nog steeds een regen- of onwersbui voorkomen. Middagtemperatuur 13 tot 22°C.

 

Dinsdag t/m donderdag 24 april is het in Zwitserse Wallis onbestendig. In de ochtend zijn er perioden met zon terwijl in de middaguren er veel stapelwolken gaan ontstaan en er verspreid enkeel regen- of onweersbuien gaan vallen. Het is tamelijk warm met temperaturen in de middag tussen 16 en 20°C.  De warmste dag wordt de woensdag. In het zuiden van Zwitserland en in Engadin is het vriendelijker. Er zijn flinke perioden met zon en het blijft vrijwel droog. In de loop van de middag loopt de temperatuur op naar 20°C.

 

Oostenrijk

 

Weersverwachting Balearen


Op de Balearen kan er op 2de Paasdag een lokale bui voorkomen, toch zal ook de zon geregeld aan bod komen. In de middag wordt het ongeveer 21°C. Ook op dinsdag oogt het niet helemaal bestendig. Er zijn perioden met zon en in de loop van de middag kan er verspreid over de Eilanden een bui vallen. De temperatuur komt dan met 20°C een fractie lager uit. Woensdag 23 april zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. In de middag wordt het 22°C. De temperatuur van het zeewater bedraagt voor de kust van Playa Del Ingles 19°C.

 

Weersverwachting Algarve

 

Dinsdag en woensdag zijn er aan de Algarve flinke perioden met zon en blijft het droog. De temperatuur loopt 's middags op naar 18 tot lokaal 21°. In de buurt van de mooie badplaats Albufeira wordt het zo'n 19°C. Op donderdag 24 april zal er nauwelijks wat gaan veranderen. De temperatuur van het zeewater bedraagt 17°C.

 

P1110872-1024

 

De afgelopen tijd was het prima weer aan de Algarve. De foto is gemaakt door Peter de Vries uit Kudelstaart.

 

Weersverwachting Spaanse costa's


Aan de Costa Blanca is het dinsdag en woensdag prachtig weer veel zonneschijn en blijft het droog. Op het strand van Benidorm loopt de temperatuur daarbij op naar ongeveer 22°. De matige oostenwind draait op woensdag 23 april naar het zuiden. De temperatuur van het zeewater bedraagt ongeveer 18°.

 

Aan de Costa Del Sol is het dinsdag 22 april heerlijk toeven. De zon schijnt flink en het blijft droog. Wel stelt de temperatuur zich met 18° wat bescheiden op. Woensdag de temperatuur 22° duidelijk op een wat hoger niveau. Donderdag komt in het huidige mooie weerbeeld geen verandering en zal de temperatuur ook een bescheiden winst boeken. De temperatuur van het zeewater bedraagt 17°.

 

Weersverwachting Finland-Zweden-Noorwegen

 

Dinsdag is het schitterend weer in Finland met volop zon en blijft het overal droog. Wel loopt de temperatuur enorm uiteen en varieert van iets boven het vriespunt in Lapland, 9-13° in het midden van het land en 15-20° in het zuiden. Op woensdag 23 april blijft het overwegend zonnig met alleen in het noorden meer bewolking en plaatselijk lichte sneeuw. Het wordt wel gevoelig kouder met temperaturen tussen rond het vriespunt in Lapland, 6° over het midden van het land en nog hooguit 10° in het uitermate zonnige zuiden.

 

Schitterend weer is het dinsdag 22 april ook in Zweden waar het overwegend zonnig is met slechts enkele wolkenvelden en blijft het droog. Ook hier loopt de temperatuur enorm uiteen! De temperatuur loopt in de middag op tot iets boven het vriespunt in Lapland, 14° in het midden van het land en 20° in het uiterste zuiden. Woensdag komt er in het huidige zonnige weerbeeld maar weinig verandering. Wel gaat de temperatuur in het zuiden wat naar beneden. Er worden dan maxima verwacht tussen 2° in het noorden en 16° in het zuiden.

 

Ook in Noorwegen is het dinsdag prachtig weer met volop zon en blijft het droog. In het zuiden wordt het 16-20°. In het noorden daarintegen is het bewolkt met af en toe sneeuw en in de middag ligt temperatuur daar rond of iets boven het vriespunt. Woensdag zien we een soortgelijke verdeling met in het noorden bewolking en af en toe sneeuw en maxima iets boven nul en in het zuiden een lenteachtig weerbeeld met veel zon en temperaturen tot maximaal 19°.

 

Noorwegen

 

Weersverwachting Zuidwest- en Zuid-Frankrijk (Aquitaine en Midi-Pyrénées)


Het vakantieweer voor de regio's Aquitaine en Midi-Pyrénées wordt vanaf 23 april 2014 weer hervat.

 

Weersverwachting Zuid- en Zuidoost-Frankrijk (Languedoc-Roussillon en Provence-Alpes)


Het vakantieweer voor de regio's  Languedoc-Roussillon wordt vanaf 23 april 2014 weer hervat.

 

Weersverwachting Bretagne en Normandië


Het vakantieweer voor de regio's Bretagne en Normandië wordt vanaf 23 april 2014 weer hervat.

 

 

Weersverwachting Griekse Eilanden


Het vakantieweer voor de Griekse eilanden wordt vanaf 23 april 2014 weer hervat.

 


Weersverwachting Toscane

 

Het vakantieweer voor Toscane wordt vanaf 23 april 2014 weer hervat.

 

Weersverwachting Turkse Rivièra en zuidwestkust

 

Langs de Turkse West- en Zuidkust wordt het komende dagen een stuk warmer. Dinsdag 22 april komt er in het westen nog wel veel bewolking voor en bestaat er kans op een onweersbui. In Bodrum loopt de temperatuur daarbij op naar 25°. In Alanya en Antalya zijn er perioden met zon en blijft het droog. Het wordt langs de zuidkust ongeveer 23°. Woensdag is het overwegend zonnig en droog. De temperatuur gaat verder omhoog en komt uit tussen 25 en 30

 

Marmaris

Weervideo 23 april 2014 - 14:20

rss

Nieuws

Weerupdates

  • Dag start met nevel en mist (in noorden lokaal dichte mist). In het zuiden valt een beetje regen. Overdag stapelwolken en kans op buien.

  • @Katjekat De Buienradar HD app is de oude app. Zou je de nieuwe willen downloaden? Te vinden onder 'Buienradar' in de store.

Foto's en video's

Buienradar shop

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Zonradar

Zonneradar

Satelliet Nederland

Satelliet Nederland: Zon of wolken?

Europa kaart

Buienradar Europa

Regenverwachting

Regenverwachting Europa

Druk en temperatuur

Drukverwachting Europa

Windkaart Nederland

Windkaart Nederland